Archikids

Archikids

Speciaal voor kinderen organiseert het ABC in het kader van de expositie Veni Vidi Vinci - waarbij verscheidene kunstenaars, vormgevers en architecten reageren op het werk van Leonardo da Vinci - workshops voor kinderen in periode 21 oktober 2018 t/m 15 januari 2019.

Leonardo Da Vinci (1452-1519) was naast architect, wetenschapper, schrijver, schilder, tekenaar, kaartenmaker en componist ook uitvinder.

De inhoud van de workshops:
In de workshop maak je kennis met Leonardo’s leven en werk als uitvinder en ga je je eigen uitvinding ontwerpen. Dat doe je aan de hand van een inspirerend fantasieverhaal.

6 t/m 8 jaar
In de workshop 6 t/m 8 jaar schets je jou idee en werk je het verder uit met kleuren, schilderen, plakwerk, enz.
Je werkstuk wordt een 2D uitvinding.

9 t/m 12 jaar
In de workshop 9 t/m 12 jaar schets je ook jouw idee en werkt het uit door het te gaan bouwen met verschillende materialen, zoals doosjes, touw, papier, ijzerdraad enz.
Je werkstuk wordt een 3D uitvinding. Je mag je uitvinding na afloop mee naar huis nemen, zodat je het aan iedereen kunt laten zien!

Data:
Fantaseren met je potlood in 2D
Voor wie: 6 t/m 8 jaar (basisschool groepen 3, 4, 5)

Wanneer:
zondag 21 oktober van 14:30 tot 16:30 en zondag 4 november van 14:30 tot 16:30

Fantaseren met je potlood in 3D
Voor wie: 9 t/m 12 jaar (basisschool groepen 6, 7, 8)

Wanneer:
dinsdag 23 oktober van 13:00 tot 15:30 en vrijdag 4 januari van 13:00 tot 15:30

Kosten € 9,50 en aanmelden
Aanmelden: 
Gelieve vooraf in te schrijven voor de workshops. Stuur daarvoor een mail o.v.v. naam kind, leeftijd en telefoonnummer ouder/verzorger educatie@architectuurhaarlem.nl of gemakkelijker, ga naar het invulformulier hieronder

Archikids

Wat is energie? Kun je het zien? Kun je het voelen? Heeft energie een smaak? Heeft energie een kleur? Tijdens de workshop ENERGIE in het ABC op de Dag van de Architectuur, zaterdag 2 juni, kan je antwoord krijgen op deze vragen. Maar je gaat ook zelf aan de slag met energie halen uit de zon of een wagentje laten rijden op wind. Ben je nieuwsgierig? Wil je er meer van weten, zien, voelen, maken en zelf energie opwekken? Meld je aan! telefoon ABC: 023 534 05 84
De workshop begint om 12.30 uur en duurt tot 14.30 uur.  De kosten zijn 5 euro.

Archikids

Zoals elke schoolvakantie en in het weekend kan er in het ABC deze meivakantie (met uitzondering van 5 mei) weer naar lieve lust gespeeld en gebouwd worden met LEGO. Kinderen (en natuurlijk ook volwassenen) zijn van harte welkom om tijdens openingstijden wanneer er geen andere activiteiten in het ABC zijn, zelfstandig met de LEGO te spelen en van alles te bouwen. De resultaten mogen steeds ter inspiratie voor anderen blijven staan maar worden wel na verloop van tijd weer afgebroken…
 

Archikids

In verband met de landelijke staking in het basisonderwijs, biedt het ABC een EXTRA knutsel- en LEGO mogelijkheid voor de kinderen, waarvan de scholen gesloten blijven op dinsdag 12 december.
 

Kom gezellig bij ons langs!

 

Datum: dinsdag 12 december

Tijd: 12.00 uur tot 16.00 uur.
Kosten per kind: €1,50 per kind.

Volwassenen betalen het standaard entreebedrag van €2,00 per persoon.

let op: Maximaal 3 kinderen onder begeleiding van 1 volwassenen.

Archikids

De afgelopen kerstvakantie is er in het ABC - zoals in elke schoolvakantie - weer naar lieve lust gespeeld en gebouwd met LEGO. Kinderen (en natuurlijk ook volwassenen!) werden uitgedaagd om zich te laten inspireren door de lopende tentoonstellingen maar ook door het werk van andere kleine en grote bouwers. Een selectie van de gemaakte LEGO-bouwwerken blijft nog even staan en wordt zo tentoongesteld. Ze zijn te mooi om nu al weer af te breken....

Archikids

Kom jij in de herfstvakantie samen met je vader, moeder, oma, opa of oppas op dinsdag 24 of donderdagmiddag 26 oktober gezellig knutselen in het ABC? Laat je bijvoorbeeld inspireren door foto's van bijzondere gebouwen of door de maquettes die hier staan. Of misschien vindt je het wel leuk om net als tuinarchitecte Mien Ruys een heel mooie tuin te ontwerpen en te maken...

dinsdagmiddag 24 en donderdagmiddag 26 oktober
Tijd: van 12.00 tot 16.00 uur
Kosten €1,50 per kind, begeleider €2,00
Let op: max. 3 kinderen per begeleider
Reserveren is niet mogelijk. VOL=VOL

En oja, Wil je liever met LEGO bouwen? Dan kan je hier de hele week terecht van 1300 tot 1700 uur (behalve op maandag want dan zijn we dicht!)

 

Archikids

Ook in deze herfstvakantie kan er in het ABC - zoals in elke schoolvakantie - weer naar lieve lust gespeeld en gebouwd worden met LEGO. Kinderen (en natuurlijk ook volwassenen!) worden uitgedaagd om zich te laten inspireren door de lopende tentoonstellingen maar ook door het werk van andere kleine en grote bouwers. Daarom mogen de gemaakte LEGO-bouwwerken blijven staan en worden deze ook echt tentoongesteld in een heuse tentoonstellingszaal. Op deze manier zijn ze inspiratie voor anderen!

Archikids

Op zaterdagmiddag 1 oktober organiseert ARCHIKIDZ Haarlem, met medewerking van het ABC, een bijzondere architectuurworkshop voor een kinderen tussen 8 en 12 jaar. In Bakke-Rij, het pand waar vroeger bakkerij Van Vessem gehuisvest was in de Waarderpolder, gaan kinderen samen met én onder begeleiding van echte architecten aan de slag. Het thema is deze keer ‘Bouw je eigen Puinpaleis’ waarbij de nadruk ligt op hergebruik van materiaal! Voor alle informatie en aanmelden kijk op http://www.archikidzhaarlem.nl/

Datum: zaterdagmiddag 1 oktober 2016
Aanvang: 13.00 uur tot ca. 16.00 uur (inloop vanaf 12.30 uur)
Locatie: Bakke-Rij, adres: Hendrik Figeeweg 3-F (Waarderpolder) Haarlem
Prijs: € 3,-  per kind; leeftijd: 8-12 jaar
Let op: aanmelding noodzakelijk. Dat kan alleen via http://www.archikidzhaarlem.nl/

Archikids

Ook in deze zomer-vakantie kan er in het ABC - zoals in elke schoolvakantie - weer naar lieve lust gespeeld en gebouwd worden met LEGO. Kinderen (en natuurlijk ook volwassenen!) worden uitgedaagd om zich te laten inspireren door de lopende tentoonstellingen maar ook door het werk van andere kleine en grote bouwers. Daarom mogen de gemaakte LEGO-bouwwerken blijven staan en worden deze ook echt tentoongesteld in een heuse tentoonstellingszaal. Op deze manier zijn ze inspiratie voor anderen!

Archikids

Naar aanleiding van de Wijk-te-Kijk-tentoonstelling ‘Van Bosch tot Park’ over de Haarlemse Prins Bernhardlaan wordt op zaterdagmiddag 21 mei van 14.00 tot 16.00 uur in het het ABC een bijzondere architectuurworkshop gegeven voor kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar.

Waar: ABC Architectuurcentrum Haarlem.
Wanneer: Zaterdag 21 mei 2016 van 14.00 tot ca. 16.00 uur.
Kosten: € 9,50 (pinnen kan ook).
Aanmelding: bij het ABC, tel: 023 5340584 (di tot zo van 13-17 uur), of via de mail: bernadette@architectuurhaarlem.nl o.v.v. naam en leeftijd.