In ‘mei-vakantie’ ook onbeperkt met LEGO bouwen in ABC
Archikids

Architectuur gaat over het creëren van ruimte. Toch is het begrip ‘ruimte’ vaak moeilijk te beschrijven en iedereen ervaart ruimte ook anders. Op donderdagmiddag 1 mei geven de architecten Juan Alonso en Susana Aparicio Lardiés twee workshops van een uur voor kinderen van 6 t/m 12 jaar over ‘ruimte in architectuur’. Daarbij gaan de kinderen knutselen en zelf ruimtelijk maquettes maken met bijzondere (rest)materialen. Workshop 1 is van 13.30 tot 14.30 uur en workshop 2 van 15.00 tot 16.00 uur. Kosten: 5 euro per workshop per kind (max. 10 kinderen per workshop). Aanmelden is noodzakelijk en kan telefonisch van 12.00 tot 17.00 uur bij het ABC: tel. 023 534 05 84.

Naast de speciale workshops kan er in de mei-vakantie in het ABC natuurlijk ook weer naar lieve lust gespeeld en gebouwd worden met LEGO. Kinderen (en volwassenen!) kunnen zich deze keer bijvoorbeeld laten inspireren door de tentoonstelling met ontwerpen voor het brugwachtershuisje Melkbrug Haarlem of door de expositie met meubelobjecten en maquettes van Jan Pieter de Graaf. De gemaakte LEGO-bouwwerken mogen even blijven staan en dienen dan weer als inspiratie voor anderen!

Achtergrondinformatie:
Eind 2012 heeft bureau HOSPER, het Haarlemse bureau voor landschapsarchitectuur en stedebouw, aan het ABC maar liefst 60.000 LEGO-steentjes geschonken. Sinds die tijd mogen kinderen geregeld met al die LEGO komen spelen en bouwen. Wanneer er geen andere activiteiten in het ABC zijn, kan er op bijvoorbeeld woensdagmiddagen, in het weekend en in vakantieperiodes ‘onbeperkt’ gebouwd worden. Voor het bouwen en spelen gelden wel een paar eenvoudige spelregels, zoals: kinderen mogen alleen onder begeleiding van volwassenen komen spelen en groepjes van meer dan vier kinderen tegelijk zijn welkom maar dàn alleen op afspraak. De gemaakte bouwwerken mogen dus even blijven staan maar het ABC bepaalt hoe lang die bouwwerken te zien blijven. Afhankelijk van de drukte kan dat lang zijn maar het zou ook kort kunnen zijn… Tot slot: het is niet de bedoeling dat de LEGO of de werken mee naar huis gaan – maar dat spreekt eigenlijk vanzelf.