Graag nodigen we je uit voor de livestream aanstaande zondag 23 januari van de opening van de nieuwe expositie Het Licht Zien! De expositie wordt om 14.00 uur geopend met een livestream-lezing door Atto Harsta rechtstreeks vanuit het ABC en daar kan dus iedereen online bij zijn. Harsta is transitiestrateeg, bouwinnovator én oprichter van de Stichting Living Daylights ter promotie van daglichttoepassingen in de gebouwde omgeving (nu Stichting Dutch Daylight).
Voor directe link naar de livestream druk hier of kijk eerst voor meer info over de expositie hieronder...

Het Licht Zien!
een expositie over daglicht in architectuur
livestream opening: zondag 23 januari om 14.00 uur
De tentoonstelling is - wanneer we weer open zijn - te zien in het ABC t/m 17 april 2022.
 

Expositie

Iedereen heeft daglicht nodig, ook in huis, in school en op het werk. Van 25 januari - wanneer we dan tenminste open mogen - tot en met 17 april 2022 organiseert het ABC Architectuurcentrum Haarlem een tentoonstelling over het thema ‘daglicht in de architectuur’. Met als titel ‘Het Licht Zien!’ wordt ingegaan op de vraag hoe we zó kunnen ontwerpen en bouwen dat daglicht bijdraagt aan een aangenaam en gezond binnenklimaat.
Op zondagmiddag 23 januari opent om 14.00 uur Atto Harsta deze tentoonstelling met een 'livestream-lezing' via ons YouTube-kanaal rechtstreeks vanuit het ABC. Harsta is transitiestrateeg, bouwinnovator én was in 2004 oprichter van de Stichting Living Daylights ter promotie van daglichttoepassingen in de gebouwde omgeving (nu Stichting Dutch Daylight). Je bent van harte welkom de opening vanaf je bank te bekijken. Gebruik daarvoor deze link:
https://youtu.be/31KwJe8fU04

De Schipholweg: een Haarlemse gateway die altijd in ontwikkeling is. Een weg ook waarover iedereen wel een mening heeft. De huidige en de drie voormalige Haarlemse stadsarchitecten die de afgelopen decennia betrokken waren bij de voorbereiding van plannen rondom deze verkeersader hebben ook hun licht laten schijnen over de Schipholweg. Een filmpje van ca 14 minuten met bijdragen van Joop Slangen, Thijs Asselbergs, Max van Aerschot en Willem Hein Schenk kun je nu bekijken via ons YouTube-kanaal! Goed om te weten: de tentoonstelling over de Schipholweg in het ABC is verlengd t/m 17 april 2022. Ook zullen we in het nieuwe jaar weer een wandelexcursie over de Gateway organiseren. Houd de nieuwsbrief in de gaten voor meer info.

Hoe zorgen wij ervoor dat Haarlem ook in 2045 nog een fijne stad is om te wonen en te werken? Daar moeten we nu al over nadenken. Het gaat over grote opgaven die te maken hebben met klimaat, duurzaamheid, wonen, werken, gezondheid én leven. Willem Hein Schenk, stadsarchitect gemeente Haarlem en Gabriël Verheggen van het ABC Architectuurcentrum gaan in een serie podcasts in gesprek met verschillende professionals over de grote uitdagingen waar steden voor staan. Aan het woord komen: Eric Frijters, Kirsten Hannema, Dennis de Waart, Coen Hofland en Liesbet Visee. Aanleiding voor deze serie is de onlangs vastgestelde Haarlemse Omgevingsvisie. Voor de link naar de podcasts klik hieronder!

plaatje podcast

Vanwege de aangescherpte 'coronamaatregelen' is ook het ABC naar verwachting tot en met 14 januari gesloten. Je kan ons dus niet fysiek bezoeken maar volg ons op ons YouTube-kanaal en andere sociale media. Daar zullen we actief zijn met architectuurfilmpjes, -tips en andere activiteiten die je wel kunt doen of zien!