Expositie

10 jaar architectuurfotografie in het ABC
fotografen:
Roos Aldershoff
Dick Barendsen
Eduard Bergman
Arthur Blonk
Fons Brasser
Martin Brugmans
Mark Buhrdorf
Michel Claus
Imre Csany
Jan Dekker
Giti Entezami
René Gonkel
Frank Greiner
Kuno Grommers
Sjaak Henselmans
Thea van den Heuvel
Chris Hoefsmit
Hans ter Hoek
Allard van der Hoek
Els Hoekstra
Arnold Hoogendorp
Bastiaan Ingenhousz
Martin Kers
Olaf Klyn
Zbigniew Kosc
Teo Krijgsman
Wilma Kuijvenhoven
Louis Lemaire
Paul van Loenen
Karel Maat
Robin Merkisch
Dennis Moet
Hugo Potharst
Ronald Schouten
Alex Sievers
Marja Sonneveld
Horacio Sormani
Corry Swaak
Ed Toorenburg
Remmelt van Veelen
Jan Versnel
Hans Vissers
Paulus van Vliet
Ger van der Vlugt
Sybolt Voeten
Raymond Waltjen
Edwin Walvisch

Ruim tien jaar organiseert het ABC exposities over architectuurfotografie. Voor het ABC is dit jubileum de aanleiding om deze fotografen te vragen hun medewerking te verlenen aan de expositie:

“eigen werk naar keuze. D10 jaar architectuurfotografie in het ABC”. Het resultaat is een boeiend aantal exposanten (zie lijst) die op verschillende manieren de architectuur in beeld brengen. Voor de één is het detail het belangrijkste, voor de ander het licht. Iedere fotograaf heeft een paneel voorzien van e panelen hangen vrij in de ruimte bij het ABC van 24 juni tot en met 13 augustus 2006.

Aan een aantal fotografen is tevens de opdracht verstrekt om moderne architectuur projecten in Haarlem te fotograferen. Het laat een breed palet aan gebouwen zien die de afgelopen 10 jaar in Haarlem zijn gerealiseerd. Het resultaat is het boek “Moderne architectuur-fotografie in Haarlem”. Niet alle projecten zijn architectonische highlights, maar op het totaal mag Haarlem trots zijn!

Naast een globaal inzicht in de recente ontwikkeling van de architectuur in Haarlem geeft dit boek ook een mooi beeld van de architectuurfotografie in Nederland. Het boek Moderne architectuur-fotografie in Haarlem is voor € 17,50 verkrijgbaar in onze winke