Zichtlijnen
200 jaar KZOD
Expositie

De Haarlemse Beroepskunstenaarsvereniging KZOD (Kunst Zij Ons Doel) bestaat dit jaar maar liefst 200 jaar! Om dat bijzondere jubileum te vieren worden op 13 verschillende locaties in de stad een selectie werken getoond van de huidige leden en van enkele oud-leden. Onder de titel Zichtlijnen zijn in het ABC werken te zien van de volgende kunstenaars: Adriaan Brand, Anneke Koster, Femke van der Zee, Marcel Kooij, Otie van Vloten, Joep van Opzeeland, Mark Thatcher, Lizan van Dijk, Ellen Wolff en Ben Kamp.

 

Kunst Zij Ons Doel (KZOD) is een van de oudste kunstenaarsverenigingen van Nederland. Al sinds 1841 is De Waag in Haarlem de thuisbasis van de vereniging. Eerst alleen in de Teekenzaal, op de 2e verdieping, en 25 jaar later werd ook de 1e verdieping erbij betrokken.
De kunstenaarsleden van de KZOD nemen deel aan allerlei exposities, zowel in De Waag als elders, en individueel en in groepsverband.
Wekelijks zijn er tekensessies, waarbij de leden in de Teekenzaal studeren en werken naar model. Maandelijks kunnen de leden elkaar treffen tijdens de Salons. Ook organiseert de vereniging atelierbezoeken, lezingen, kunstreizen en uitwisselingen met andere kunstenaarsverenigingen in binnen- en buitenland.