Lezing in kader van expositie ‘3D in ABC’
Lezing

In het kader van de tentoonstelling ‘3D in ABC’ geeft op donderdagavond 20 februari Alewijn Medendorp, samensteller van de expositie een lezing en toelichting in het ABC. Medendorp, 3D-specialist en -adviseur zal uitvoerig vertellen over verscheidene innovatieve 3D-printing technieken die ogenschijnlijk ‘onbegrensde mogelijkheden’ hebben. Zo zal hij ingaan op de verschillende typen 3D-printers maar ook op de vele toepassingsmogelijkheden. Op de lezingavond zal ook de 3D-printer (type Ultimaker), die door de Gemeente Haarlem aan het ABC is geschonken, in bedrijf zijn. Aanvang lezing: 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur, toegang gratis.

De gemeente Haarlem wil de ontwikkeling van het 3D-printen stimuleren. Om het brede publiek kennis te laten maken met deze vernieuwende techniek staat nu in het ABC een presentatie opgesteld over verscheidene toepassingsmogelijkheden van 3D-printing. Zo zijn er voorbeelden uit de industrie, de medische sector en uiteraard uit de bouw en architectuur te zien. Bovendien maakt sinds de opening van de expositie een heuse, door de gemeente Haarlem aan het ABC geschonken, 3D-printer onderdeel uit van de presentatie.
Tijdens de lezing op 20 februari zal Alewijn Medendorp de op de expositie getoonde objecten toelichten en in een context plaatsen maar zal hij ook ingaan op de ‘state of the art’. Deze techniek schrijdt immers zo snel voort dat er bijna wekelijks wel nieuwe wederwaardigheden te melden zijn. Maar een vraag is natuurlijk of dat zal blijven of wordt over pakweg vijf jaar gezegd: “Oh ja, de 3D-printer. Dat was ook een tijdje erg in!”

 

zie ook toelichting over expositie en klik hier