Over de toeristische kracht en profilering van Zandvoort, Bloemendaal, IJmuiden en Wijk aan Zee
Lezing

Op woensdagavond 16 september wordt in het ABC Architectuurcentrum Haarlem een discussiebijeenkomst georganiseerd over het DNA van Zandvoort, Bloemendaal, IJmuiden en Wijk aan Zee, de vier badplaatsen in de regio Zuid-Kennemerland/IJmond. Om hun toeristische kracht te vergroten is het van belang dat de badplaatsen zich meer gaan profileren met een onderscheidend aanbod. Maar waar ligt de kracht van iedere badplaats en hoe benut je die?

Datum: Woensdagavond 16 september, 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur
Inleidende spreker: Martijn Vos, projectleider DNA badplaatsen Provincie Noord-Holland;
Discussie met o.a.: Hans van Weerdhof (beleidsmedewerker Economische Zaken en Toerisme, Zandvoort), Ricsi van Beek (Stedenbouwkundig Ontwerper, Bloemendaal), Debby Kostandy (Beleidsmedewerker Economische Zaken, Velsen) en Josselin Bakker (beleidsmedewerker Ruimtelijke Kwaliteit, Beverwijk)
Locatie: ABC Architectuurcentrum Haarlem, Groot Heiligland 47 Haarlem, tel. 023 534 05 84;
Entree: 2 euro (ABC-vrienden gratis)

De Noordzeekust is een grote toeristische trekpleister. Het is zaak deze kust aantrekkelijk te houden en te maken. Maar hoe doe je dat wanneer je constateert dat de verschillende badplaatsen de afgelopen jaren qua uitstraling en toeristisch aanbod veel op elkaar zijn gaan lijken terwijl om de concurrentie- en aantrekkingskracht te vergroten badplaatsen zich juist meer onderscheidend moeten profileren. Hoe ontdek je wat de bijzondere kracht van een badplaats is? En wat verwachten de bezoekers en hoe sluiten de ambities van ondernemers, bewoners en gemeente daarop aan? Waar liggen kansen en hoe stem je het aanbod daarop af zodat iedere badplaats zijn eigen publiek trekt?
Op initiatief van de Provincie Noord-Holland zijn ondernemers, bewoners en bestuurders in alle kustgemeenten in Noord-Holland de afgelopen twee jaar op zoek gegaan naar het DNA van hun badplaats. Voor de discussieavond in het ABC komt Martijn Vos, provinciaal projectleider, vertellen over de aanpak en de resultaten van die zoektocht. De avond spitst zich vervolgens toe op het DNA van Zandvoort, Bloemendaal, IJmuiden en Wijk aan Zee. Vertegenwoordigers van deze gemeenten die betrokken zijn bij dat onderzoek komen daarvoor aan het woord. Zij gaan onder meer in op de specifieke en onderscheidende kwaliteiten van de vier badplaatsen en op de ideeën die er leven met betrekking tot het DNA en de profilering. Deze vertegenwoordigers zijn: Hans van Weerdhof (beleidsmedewerker Economische Zaken en Toerisme, Zandvoort), Ricsi van Beek (Stedenbouwkundig Ontwerper, Bloemendaal), Debby Kostandy (Beleidsmedewerker Economische Zaken, Velsen) en Josselin Bakker (beleidsmedewerker Ruimtelijke Kwaliteit, Beverwijk)