ABC rondleiding door De Meester op 11 februari is volgeboekt!
Rondleidingen

Op vrijdag 11 februari organiseert het ABC een rondleiding door De Meester. De voormalige ambachtsschool aan de Versprockweg wordt verbouwd tot appartementencomplex.

Het monumentale hoofdgebouw van de oude ambachtsschool stamt uit 1920 en is een bijzonder schaalelement in de Kleverparkbuurt met een hoge landmark-waarde. Sinds het vertrek van het Sterrencollege in 2010 stond het gebouw leeg, waarna het in 2016 werd gekocht door COD. Samen met COD herontwikkelen Bouwinvest en  Inbo-architecten het schoolgebouw nu naar kwalitatieve woningen met behoud van de monumentale uitstraling. De hoge ruimtes en klaslokalen lenen zich uitstekend voor ruime appartementen met toegang tot balkons, die met veel zorg en aandacht voor het monument zijn aangebracht aan de bestaande gevel. De kenmerkende gangenstructuur van de school blijft behouden, waarbij de oorspronkelijke detaillering wordt hersteld. Ook de oude bestuurs- en directiekamers worden in oude luister hersteld.
Daarnaast wordt het hoofdgebouw uitgebreid met twee nieuwbouwvolumes met een ondergrondse parkeergarage. Het gehele complex gaat 178 huurappartementen omvatten in de middeldure en dure prijsklasse. Er is keuze uit diverse woningtypes, zoals woningen met een entresol, maisonnettes, ruime nieuwbouwwoningen en loft appartementen. De grootte varieert van 60 tot 170 m2. Binnenkort worden de eerste appartementen opgeleverd, een mooi moment voor een rondleiding door dit prachtige gebouw. De rondleiding wordt verzorgd door architect Rik Bakker en enkele collega’s van Inbo.

De rondleiding is volgeboekt.