Adviesgesprekken en snelschetsen voor Serious Request
Manifestatie

Loopt u met bouwplannen rond? Wilt u nu eindelijk die uitbouw of de dakkapel gaan realiseren waar u al zo lang van droomt? Meld u dan telefonisch aan voor een inspirerend adviesgesprek met een architect op zaterdagmiddag 20 december in het ABC. In een sessie van circa een half uur krijgt u een vrijblijvend advies op basis van uw wensen en ideeën met daarbij een of meerdere schetsen die behulpzaam kunnen zijn bij het verder uitdenken en uitwerken. Tip: Neem indien mogelijk foto’s mee van de bestaande situatie. De kosten voor zo’n adviesgesprek met snelschets bedragen slechts minimaal 15 euro - maar u mag natuurlijk ook meer geven! De opbrengst komt geheel ten goede aan de Serious Request.

Datum/tijd: 20 december - 1300-1700 uur
Locatie: ABC Architectuurcentrum Haarlem, Groot Heiligland 47 Haarlem, tel 023 534 05 84
deelnemende architecten: o.a. Peter Rutten, Taetske van Dijk, Bas de Bats, Corinne Bouwers, Ed Bijman, Ron Spanjaard
Kosten: 15 euro – minimaal - meer mag ook – opbrengst geheel t.b.v. actie Serious Request
!! Let op: Telefonische aanmelding noodzakelijk bij ABC di.-zon, 1300-1700 uur, tel. 0235340584

Serious Request vraagt aandacht voor stille ramp
3FM Serious Request 2014, waarvoor het Glazen Huis met de drie DJ’s voor deze editie van 18 tot en met 24 december in Haarlem staat, vraagt dit jaar aandacht voor een stille ramp die miljoenen vrouwen treft en beschadigt. Wereldwijd wordt een op de vijf vrouwen verkracht, gedwongen tot seks of op een andere wijze seksueel misbruikt in haar leven. In conflictgebieden zijn vrouwen extra kwetsbaar omdat seksueel geweld als een vernederend wapen wordt ingezet. Seksueel geweld tegen meisjes en vrouwen heeft grote gevolgen voor de lichamelijke en psychische gezondheid van de slachtoffers, maar heeft ook economische en sociale impact. Het seksuele misbruik is een taboe, door schaamte omgeven. De DJ’s in het Glazen Huis willen deze vrouwen een stem geven en zoveel mogelijk geld inzamelen voor het Rode Kruis, zodat zij opgevangen worden en een leven kunnen opbouwen. De actie van het ABC/Architectenwinkel is een van de vele, zie ook http://seriousrequest.3fm.nl/
 

Achtergrond architectenwinkel
Architecten van de BNA kring Amsterdam-Kennemerland zijn sinds vorig jaar in het ABC de Architectenwinkel Haarlem gestart. Zij beantwoorden vragen over het bouwen of verbouwen van de eigen woning. De Architectenwinkel in het ABC is een laagdrempelige plek voor een eerste gesprek om te kijken wat een architect voor bouwen en verbouwen kan betekenen. Aanmelden en maken van afspraak kan normaal gesproken uitsluitend via www.architectenwinkel.com. Voor deze speciale actie ten behoeve van Serious Request 2014 moet telefonisch worden aangemeld bij het ABC.