Architectonische Rondvaart ikv Dag van de Architectuur - VOLGEBOEKT

Rondleidingen

DEZE RONDVAART IS REEDS VOLGEBOEKT _ JAMMER DAT WE U MOETEN TELEURSTELLEN. Graag verwijzen wij u naar de open-sloeprondvaart die schipper Jeroen Hagen geeft om 12.30 en 13.30 uur (7,50 euro). Info en aanmelden: info@haarlemcanaltours.com

Zoals elk jaar organiseert het ABC Architectuurcentrum voor Haarlem en omgeving (regio Zuid-Kennemerland) activiteiten in het kader van de landelijke Dag van de Architectuur. Onder de titel OVER WATER EN MEER... organiseert het ABC dit jaar op zaterdag 17 én zondag 18 juni een boeiend programma met activiteiten waarvan velen een link hebben met water. Zo begint deze Dag van de Architectuur op zaterdagochtend na de traditionele aftrap, dit keer in Molen De Adriaan, met een ‘architectonische’ rondvaart over het Spaarne.
 

Let op: Telefonisch aanmelden vóór 15 juni bij ABC tel. 023-5340584 (di-zo, 13.00-17.00 uur). Kosten 10,- euro. Kaarten afhalen bij het ABC tijdens openingstijden (di.-zo 13-17 u.) op Groot Heiligland 47 of op 17 juni vóór 10.00 uur in Molen De Adriaan. Maximaal 60 personen. N.B. Koffie en thee aan boord contant betalen.

Afvaart 10.45 uur, steiger Molen De Adriaan (duur ca. 1,5 u.). Aanmelding vooraf noodzakelijk! kosten 10 euro

Het programma van de eenmalige rondvaart op schip ‘Stad Dockum’ van De Sfeermakers over het Spaarne ziet er als volgt uit. Verscheidene aspecten over de relatie water en stad worden besproken en architecten lichten hun ontwerpen toe. De projecten/onderwerpen die gepresenteerd worden zijn:
 

1. Het Scheepsmakerskwartier is een nieuwe buurt die direct aan het Spaarne grenst. Architect Wilco van Oosten van INBO vertelt over de nieuwbouw en de visie voor deze stadsbuurt.

2. Met fase 2B van Het Scheepmakerskwartier aan het Spaarne is een begin gemaakt. Van Ommeren Architecten (VOA) vertelt wat komen gaat en licht het ontwerp toe.

3. Het gaat er echt van komen: een fietsbrug over het water vlakbij het Droste-terrein en de Figee-hal. Ontwerpers Ivo Mulders en Rutger Witz van IPV Delft, geven een toelichting op het ontwerp voor deze nieuwe brug.

4. De BakkeRij. HER architecten vertelt over de herbestemming van deze bedrijfshal (voormalige bakkerij) tot ondernemersterminal met ateliers voor kleine ondernemers in 60 zeecontainers.

5. Land in Zicht is woningbouwproject dat bestaat uit enkele woontorens en woningen. RPHS architecten gaat in op dit complex, dat ligt op de overgang van stedelijk naar landschappelijk gebied.

6. De woonark die architect Ed Bijman voor hemzelf en zijn gezin ontwierp is rolstoelvriendelijk en gelegen aan de oever van het Spaarne. De architect geeft een toelichting.

7. De expositie Waterbazen over de grondleggers van Rijkswaterstaat Christiaan Brunings en Frederik Willem Conrad komt in de Grote St. Bavo kerk. Historicus Bert Toussaint leidt de expo in.

8. De projecten Droste, Figee en De Pionier zijn alle drie gelegen aan het water én ontwerpen van het architectenbureau van Max van Aerschot. Van Aerschot licht zijn werk toe.