25 jaar FARO architectuur | stedenbouw | research: een driedubbeltentoonstelling
Expositie

In 2016 bestaat FARO architectuur | stedenbouw | research 25 jaar. Een mooi moment voor een retrospectief én een perspectief op de toekomst. In het ABC wordt dit jubileum gevierd met een driedubbeltentoonstelling waarbij wordt teruggekeken, beschouwd en vooruitgekeken. Op de expositie worden drie thema’s belicht waarop FARO actief is. De opening van deze bijzondere tentoonstelling vindt plaats op vrijdagmiddag 19 februari om 16.00 uur (inloop vanaf 15.30 uur) en wordt verricht door Maurits Groen, communicatieadviseur en nummer 1 op de lijst Duurzame 100 van Dagblad Trouw. De expositie staat daarna tot en met 10 april in het ABC opgesteld. U bent van harte welkom bij de opening aanwezig te zijn.

FARO Architectuur: terugkijken met de ogen van Hans Peter Föllmi
Architectuur- en landschapsfotograaf Hans Peter Föllmi (IC4U) richt zijn focus sinds 2008 op FARO architectuur | stedenbouw | research. Dit heeft een herkenbaar en consistent beeld opgeleverd van het werk van FARO. Als een film komen vele projecten voorbij, waarin duidelijk twee handtekeningen zijn te onderscheiden: die van de Architect en die van de Fotograaf.

FARO Stedenbouw: beschouwen, 7 principes voor een goede buurt
FARO toont 7 principes in een boekenkast. Niet toevallig in een boekenkast. FARO gebruikt namelijk al heel lang de boekenkast als metafoor om het principe flexibiliteit uit te leggen. Juist omdat de maatschappij steeds sneller verandert, blijft dit een van de belangrijkste principes in hun stedenbouwkundige plannen.

FARO Research: vooruitkijken, ‘The making of Tiny TIM’
‘The making of Tiny TIM’, een prototype voor circulair mobiel en autarkisch wonen, kan gezien worden in het verlengde van de tentoonstelling ‘Jouw Perspectief’ (2012) zoals deze in het ABC stond opgesteld en daarna door het land heeft gereisd. Essentie van die expositie was de verbeelding wat het evenredige aandeel van iedere Nederlander is in energiegebruik, grondstoffengebruik, watergebruik, CO2-uitstoot enzovoort. ‘Jouw Perspectief’ toonde de noodzaak dat het slimmer moet.
Met Tiny TIM doen FARO, IC4U en Waitlands samen met de experts van Our Greene Spine, Green Art Solutions, Triple Solar, Ruiter Electronics, Ecosave, PowerOak, Zwarthout, C. van der Grift bouw, een voorstel, inclusief een wereldprimeur…