-Artitecture-

Werk van Talitha Schiffer
Expositie

Opening: zondag 29 januari om 15:00 uur door Dennis de Haan

Dennis de Haan zal op zondag 29 januari de tentoonstelling -Artitecture- openen. Dennis is een bekend creatief adviseur binnen de architectenwereld en architectuurkenner. Hij volgt en bewondert al enige jaren het werk van Talitha.

Fascinatie voor ruimte bracht Artitect Talitha Schiffer via de architectuur naar de beeldende kunst. Talitha groeide op in een kunstenaarsnest. Ze koos voor een studie architectuur aan o.a de Hogeschool Amsterdam aangevuld met enkele jaren Rietveldacademie. Na jaren werkzaam te zijn geweest in dat vakgebied, maakte ze op haar 35ste de overstap naar de beeldende kunst. Recent rondde ze nog een opleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten met succes af en is zij nu ook gecertificeerd kunstdocent. Als cultureel ondernemer combineert ze haar atelierwerk met kunsteducatieve projecten.

‘Waar architectuur functie en ruimte onderzoekt en verbindt,  benadert de beeldende kunst haar  meer vanuit een verhalende vormgeving’ zo stelt Schiffer. Al filosoferend begeeft zij zich graag in het overgangsgebied tussen beide disciplines. Met haar zelf ontwikkelde giettechniek en beeldende visie heeft ze de afgelopen jaren ruimtelijk werk gerealiseerd met een onderscheidend signatuur. Het uitgangspunt dat object en de haar omringende ruimte uit dezelfde materie bestaan, uitwisselbaar en bewerkbaar zijn, zorgt voor ruimtelijk werk dat bol staat van de tegenstellingen maar deze ook op wonderlijke wijze verbindt.