Boekpresentatie Herman Zeinstra Architect, Work and Methods

Ouevre als architect en als beeldend kunstenaar belicht
Manifestatie

Op zondagmiddag 13 december om 16.30 uur heeft in het ABC Architectuurcentrum Haarlem de langverwachte feestelijke presentatie plaats van de publicatie ‘Herman Zeinstra Architect, Works and Methods’. Met deze monografie - en de gelijknamige tentoonstelling in het ABC - kijkt Herman Zeinstra terug op 45 jaar als architect én als beeldend kunstenaar te hebben gewerkt. De publicatie bevat tevens inleidende teksten geschreven door Christoph Grafe en Jaapjan Berg. U bent van harte welkom bij de presentatie van dit boek. Aanmelding met bericht van uw komst is echter wel noodzakelijk. Dat kan door een e-mail te sturen aan: info@architectura.nl

Herman Zeinstra heeft sterke banden met Haarlem en geniet vooral bekendheid als architect. Zijn bouwwerken, zoals het crematorium Haarlem en de woningbouw ‘De Jonge Olifant’ aan het Spaarne, worden gekarakteriseerd door een verfijnde detaillering en een inventieve uitwerking. Dat Zeinstra daarnaast ook internationale roem geniet als beeldend kunstenaar is in Nederland minder bekend. In de publicatie en op de expositie ‘Works and Methods’ worden beide oeuvres uitgebreid in beeld gebracht.

Het boek, met bijdragen van Christoph Grafe en Jaapjan Berg (interview), verschijnt bij uitgeverij Architectura & Natura (Engelstalig, hardcover, full color). De voorintekenprijs is € 39,50 en de boekhandelsprijs na verschijnen bedraagt € 49,50. Voor meer informatie en voorintekening, zie: www.architectura.nl/herman-zeinstra.html . De expositie Herman Zeinstra Architect, Works and Methods is op 22 oktober geopend door Zeinstra’s vriend en collega-architect Kees de Kat. Deze tentoonstelling is tot en met 15 januari 2016 in het ABC te zien. De publiactie kan gezien worden als een catalogus bij de expositie.