Zaterdag 19 juni een nieuwe coronaproof editie van de Dag van de Architectuur
Manifestatie

De Dag van de Architectuur 2021 viert het ABC voor Haarlem op zaterdag 19 juni. Het accent ligt dit jaar op Haarlem-Oost en met name op stadsdeel Schalkwijk. Daar wordt nu immers volop gebouwd en de komende jaren staat er nog van alles te gebeuren. Het ABC wil het ‘architectuurklimaat’ van Schalkwijk laten zien aan de hand van wat er gaat komen én aan de hand van de bijzondere plekken en gebouwen die er nu al zijn. Er is daar zoveel te ontdekken. Kijk hieronder voor de printversie van het programma of haal de folder. En oja, het is natuurlijk weer corona-proof georganiseerd. Dat betekent dat je niet in gebouwen komt maar dat je op de locaties (wel 32!) wel van alles kunt zien en horen. Neem daarvoor wel je telefoon en oortjes mee!

Let op 1: rectificatie - de locatie en het adres bij nr 30.4 staat verkeerd in de folder. Het juiste adres waar het bord met de QR-code staat is hoek Europaweg/Belgiëlaan.

EXTRA 
Voor de liefhebbers hebben we ook nog een buiten-expositie gemaakt. Deze tref je aan bij Rootz, Surinamepad 2. Daar presenteren worden alle 32 projecten gepresenteerd met informatieve posters!

cover folder programma dag van de architectuur    

QR-code-routes
Omdat ‘live’ rondleidingen en presentaties vermoedelijk nog niet mogelijk zijn op 19 juni, werken we net als vorig jaar met QR-codes en routes. De borden met onder meer  de codes komen te hangen op en bij die bijzondere plekken, gebouwen en bouwplaatsen. Scan je die codes vervolgens met je mobiel, dan krijg je ter plekke korte filmpjes te zien die de architect, opdrachtgever, bouwer en/of betrokkenen hebben gemaakt over dat project.

Folder en kaart
Alle projecten en locaties van de borden (ca. 35!) komen te staan in een folder én op een google-map-kaart. Op die manier kun je je eigen route uitstippelen om bijvoorbeeld te fietsen of te lopen. Verder werken we ook aan een buitenexpositie op een centrale plaats in Schalkwijk waar je extra informatie kunt krijgen.

Meer informatie
Begin juni zal het programma helemaal rond zijn, de locatie van de buitenexpositie bekend en ook de folder zo goed als af. Houd dus onze website in de gaten of, beter nog, abonneer je op de ABC-nieuwsbrief. En voor het geval je geen folder meer kunt bemachtigen, hieronder kan je een print-versie downloaden!