Manifestatie

Zaterdag 18 juni vieren we weer de Dag van de Architectuur. Zoals ieder jaar organiseert het ABC Architectuurcentrum op deze dag opstellingen, rondleidingen en presentaties in gebouwen en op locaties in Haarlem en omgeving, waar je normaal gesproken niet zo snel (binnen)komt…

Het landelijke thema dit jaar is (T)HUIS en de vraag die we stellen is: ‘Waar voelen we ons thuis en vooral hoe ziet dat (T)HUIS eruit?’ Maar ook: Wat maakt een plek voor de bewoner of gebruiker tot ‘thuis’? Wat geeft dat gevoel? Op deze Dag staan op tal van locaties de deuren open. Zo kan je een kijkje nemen bij woongroepen, bij net opgeleverde woningen, in hofjeswoningen, bij duurzaam verbouwde huizen, bij getransformeerde woon- en werkcomplexen en nog veel meer!

De Haarlemse Dag van de Architectuur start op zaterdag 18 juni om 10.00 uur met de traditionele aftrap door de wethouder RO, Floor Roduner in De Koepel. Deze voormalige gevangenis is en wordt een nieuw (t)huis voor velen om te werken en op het terrein ook om te wonen.

Het gehele programma is bijna gereed en komt weer in een mooie en overzichtelijke folder. Binnenkort is het gehele programma ook hier op deze site te vinden. Daarbij vermelden we hier als eerste eventuele wijzigingen en aanvullingen ten opzichte van dit gedrukte programma.