ABC organiseert voor Haarlem op maar liefst 26 locaties activiteiten!
Manifestatie

Zaterdag 18 juni vieren we weer de landelijke Dag van de Architectuur. Zoals ieder jaar organiseert het ABC Architectuurcentrum op deze dag gratis opstellingen, rondleidingen en presentaties in gebouwen en op locaties in Haarlem, waar je normaal gesproken niet zo snel (binnen)komt… Het landelijke thema dit jaar is (T)HUIS en de vraag die we stellen is: ‘Waar voelen we ons thuis en vooral hoe ziet dat (T)HUIS eruit?’ Maar ook: Wat maakt een plek voor de bewoner of gebruiker tot ‘thuis’? Wat geeft dat gevoel? Op deze Dag staan op tal van locaties de deuren open. Zo kan je een kijkje nemen bij woongroepen, bij net opgeleverde woningen, in hofjeswoningen, bij duurzaam verbouwde huizen, bij getransformeerde woon- en werkcomplexen en nog veel meer!

Voor het gehele programma haal de folder bij het ABC of gebruik de googlemapkaart met alle locaties. De link daarnaar staat hier onderaan. 

LET OP ! LET OP ! LET OP ! LET OP ! LET OP !

- de drie rondleidingen TRANSFORMATIE SLACHTHUIS (12, 13 en 1400 uur) kunnen wegens ziekte architect Joeri van Ommeren niet doorgaan
- De openstelling WONING IN DE LANTAARN (21) tussen 13.00 en 15.00 uur gaat wegens omstandigheden helaas NIET door.
- De rondleiding/hard hat tour (11) ELEMENTS om 11.30 uur is VOLGEBOEKT

folder dvda haarlem 2022
 

 

 

 

De Haarlemse Dag van de Architectuur start op zaterdag 18 juni om 10.00 uur met de traditionele aftrap door de wethouder RO, Floor Roduner in De Koepel. Deze voormalige gevangenis is en wordt een nieuw (t)huis voor velen om te werken, te studeren en - op het terrein - ook om te wonen. 
Het gehele programma op maar liefst 26 locaties is gereed en staat weer in een mooie en overzichtelijke folder. Dit programma kan je ook hieronder vinden in de pdf's om eventueel te printen.

Overigens is er ook weer een flitsend promo-filmpje voor deze dag gemaakt. Daat staat ook hieronder.