Lezing
Lezing

In het kader van de expositie van FARO architectuur | stedenbouw | research in het ABC geeft Hans Peter Föllmi (ic4u) op zondagmiddag 6 maart om 15.00 uur een lezing. Architectuur- en landschapsfotograaf Föllmi, die al geruime tijd gezien kan worden als dé huisfotograaf van FARO, geeft dan zijn visie op architectuurfotografie. Aan de hand van 7 principes en vele (praktijk)voorbeelden vertelt Föllmi wat in zijn ogen een goede benadering is voor het vereeuwigen van architectuur en alles wat daarmee samenhangt. De kosten voor het bijwonen van de lezing bedragen 5 euro (incl. toegang ABC en kop koffie/thee). ABC-Vrienden betalen slechts 2 euro.

De expositie van FARO in het ABC is, evenals het bureau, ‘opgebouwd’ uit 3 delen, te weten: Architectuur, Stedenbouw en Research. Het deel ‘FARO Architectuur’ is op de tentoonstelling in beeld gebracht door Hans Peter Föllmi. Architectuur- en landschapsfotograaf Hans Peter Föllmi (IC4U) richt zijn focus sinds 2008 op onder meer FARO architectuur | stedenbouw | research. Dit heeft een herkenbaar en consistent beeld opgeleverd van het werk van FARO. Als een film komen op de tentoonstelling vele projecten voorbij, waarin duidelijk twee handtekeningen zijn te onderscheiden: die van de Architect en die van de Fotograaf Föllmi.

De expositie bestaat verder uit de delen ‘FARO Stedenbouw’, met als ondertitel ‘beschouwen, 7 principes voor een goede buurt’, en ‘FARO Research’. Bij dit laatste onderdeel wordt ingezoomd op het ontwerp voor het zogenoemde ‘tiny house’ Tiny TIM. TIM staat daarbij voor Timber+Independent+Mobile. Over dit bijzondere onderzoeksproject geeft architect Jurgen van der Ploeg namens FARO op woensdagavond 6 april om 20.00 uur een lezing in het ABC. Voor meer informatie zie website van het ABC