Lezing ter afsluiting van jubileumexpositie in ABC
Lezing

Ter afsluiting van de expositie ‘AG = SAMEN; Bouwen is teamwork’ geven Anouk Vermeulen en George Polman op donderdag 16 januari een korte lezing in het ABC. Aan de hand van eigen werk en lopende projecten illustreren zij in drie kwartier tijd wat voor hen de essentie van ‘het architect zijn’ is en wat de rol en de positie is van de architect. Welke kansen zien zij maar ook welke bedreigingen? De lezing, getiteld 'De rol van (AG) architecten in 2014' begint om 19.00 uur en is gratis toegankelijk (inloop vanaf 18.30 uur).

Over achtergrond en inhoud van de lezing schrijft AG architecten: “Welstandscommissies (o.a. Beverwijk) worden afgeschaft, er zijn reorganisaties bij opdrachtgevers, grote aannemers komen met kant en klare bouwsystemen, huurders zijn straks meer kwijt aan energie dan aan huur én er is sprake van een nieuwe economische realiteit: ‘never a dull moment’. Maar hoe spelen wij in op de veranderingen in ons vakgebied, hoe blijf je ook na 25 jaar nog springlevend? Hierop geven wij graag kort en bondig onze visie.”

Het Haarlemse bureau AG architecten dat Anouk Vermeulen (1965) en George Polman (1964) als architectenechtpaar in 1988 startten, bestaat 25 jaar. Met een team van momenteel acht personen is in die kwart eeuw gestaag gebouwd aan een omvangrijk oeuvre en is een groot aantal zeer uiteenlopende projecten gerealiseerd: van villa tot moskee en van politiebureau tot polikliniek. Daarnaast is expertise opgebouwd met zowel de nieuwbouw van grootschalige woningbouwprojecten als met monumentenrenovatie en verduurzaming. Sinds kort werkt het bureau ook aan opdrachten op Bonaire. De expositie ‘AG = SAMEN; bouwen is teamwork’ is nog tot en met zondag 19 januari in het ABC te zien. Zie ook onderstaande link.