de schone stedelijkheid door een fotografisch oog

resultaten van de fotoclinics van Bob van Nunen
Expositie

Kleine details kunnen de stedelijke omgeving opvrolijken. Daar beleeft iedereen plezier aan. Dat gebeurt vaker dan u denkt en onbedoeld en ongemerkt. Niet alleen het bestuur en de overheid bepalen hoe de stad eruit ziet en wordt beleefd. Bewoners nemen, gezamenlijk of individueel, veel in eigen hand en dat levert verrassende resultaten op.
 
De deelnemers aan de ABC foto-clinics hebben onder leiding van Bob van Nunen met een fotografisch oog gekeken naar de schoonheid van de stad. De resultaten zijn vanaf 3 augustus 2017 te zien in het ABC-architectuurcentrum Haarlem.

 

Lees verder voor meer informatie over toekomstige foto-clinics!

De foto’s van deelnemers aan de foto-clinics zijn opgehangen in de zogenoemde LEGO®-zaal van het ABC. U kunt daar de foto’s bekijken terwijl uw kinderen of kleinkinderen met onze duizenden steentjes Lego hun bouwwerken maken. De foto’s zijn vanaf 3 augustus ook te zien op: https://www.dpreview.com/galleries/9673996758/albums
 
Misschien is deelname aan een foto-clinic iets voor u. Na het succes van de vorige drie clinics is er binnenkort weer gelegenheid om mee te doen. Eerder werd Haarlem 2x bezocht en pas nog de Amsterdamse Zuidas. Met telefoon en camera werden mooie beelden vastgelegd. Haarlem bezit naast bijzondere weerspiegelingen in grachten, Spaarne en Singel, ook prachtige oude gevels, deuren, muren, kozijnen en noem maar op. Fotogenieke nieuwbouw is eveneens volop aanwezig. Bewoners en winkeliers kunnen soms heel ver gaan in het verfraaien van de stad met de uitstallingen achter hun vensters respectievelijk winkelruiten. Voldoende reden voor u om daar ook met eenvoudige apparatuur met een fotografisch oog naar te kijken?
 
De volgende foto-clinics zijn steeds van 10.00 tot 17.00 uur gepland op:
zaterdag 5 augustus 2017
woensdag 23 augustus 2017
vrijdag 1 september 2017
Andere dagen zijn bespreekbaar. Ook deze clinics vinden plaats onder leiding van Bob van Nunen die eind vorig jaar al zijn eigen foto’s exposeerde in het ABC.
 
Aanmelden bij het ABC: di t/m zo 13.00-17.00 tel: 023 534 0584
Kosten: €15,- per persoon, vrienden € 12,50 per deelname-dag inclusief ontvangst en afsluiting met koffie of thee op het ABC, maar exclusief lunch.