Discussieavond
Lezing

datum: woensdagavond 1 juni
aanvang: 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30 uur)
kosten: € 5 inl. koffie/thee (ABC-vrienden op vertoon Vriendenpas: € 2,-)
Locatie: ABC Architectuurcentrum Haarlem, Groot Heiligland 47

Naar aanleiding van de expositie ‘Van Bosch tot Park’ wordt op woensdagavond 1 juni om 20.00 uur in het ABC gesproken over ideeën voor toekomst van de Haarlemse Prins Bernhardlaan. Aan het woord komen onder anderen stadsbouwmeester Max van Aerschot én de voormalige stadsarchitecten Thijs Asselbergs en Joop Slangen. Zij geven, net als vertegenwoordigers van de wijkraad Parkwijk/Zuiderpolder, hun visie en gaan onder leiding van Gabriël Verheggen, directeur ABC, met elkaar en het publiek in gesprek. U bent van harte welkom op de discussieavond. Voorafgaand aan  kunt u de tentoonstelling bezoeken.

Het ABC kent inmiddels een lange traditie met zogenoemde wijk-te-kijk-tentoonstellingen. En ook bij ‘Van Bosch tot Park’ wordt weer het verleden, het heden en de toekomst getoond door middel van kaarten, foto’s, maquettes en toekomstvisies. Deze expositie laat zien hoe de Prins Bernhardlaan het gebied Haarlem Oost doorsnijdt en zo onder meer Parkwijk, de Amsterdamse- en de Slachthuisbuurt scheidt. Tegelijkertijd wordt zichtbaar wat de verbindende betekenis is van de laan en met name van (nieuwe) gerealiseerde projecten als de Marten Luther Kingschool, woongebouw De Spits en de Flank, het Reinaldahuis en niet te vergeten het Reinaldapark. Op de tentoonstelling wordt ook aandacht besteed aan de mogelijkheden en ideeën om de omliggende buurten (nog) aantrekkelijker te maken, de laan veiliger en de naam ‘laan’ waardig.

De expositie ‘Van Bosch tot Park’ is samengesteld door ABC-vrijwilligers in samenwerking met architecten, buurtbewoners en andere direct betrokkenen.
Ten tijde van de expositie, te zien tot 12 juni, worden er excursies, lezingen en discussies georganiseerd. Voor meer informatie zie www.architectuurhaarlem.nl