Lezing

Op zondag 2 juli 2017 organiseert het ABC een debatmiddag in Café Sligting over het nu en straks van het dorp Overveen. Hoe ziet de toekomst van Overveen eruit? Deze dabatmiddag wordt georganiseerd naar aanleiding van de wijk-te-kijk-expositie 'Overveen tussen stad en duinen' die op dit moment is te zien in het ABC.

Datum: zondag 2 juli 2017
Aanvang: 14.00 uur
Plaats: Café Sligting, Zijlweg 18, Overveen
Kosten: € 7,50 (ABC-vrienden € 5,-)
Vooraf aanmelden is gewenst: ABC tel. 023 5340584 (dinsdag tot zondag 13-17 uur)

Al 25 jaar organiseert het ABC Architectuurcentrum Haarlem Wijk te Kijk tentoonstellingen. Doorgaans over wijken in Haarlem. Deze keer is Overveen de wijk die te kijk staat. Overveen is een dorp gelegen tussen stad en duinen en al 200 jaar het bestuurlijk centrum van de gemeente Bloemendaal. Overveen is een oud dorp waarin de afgelopen jaren belangrijke veranderingen hebben plaatsgevonden.
 
Aan het debat nemen deel Piet van der Ham, oud-wethouder van Bloemendaal, die voorspelt dat de gemeente Bloemendaal over 5 jaar niet meer bestaat, Max van Aerschot, stadsbouwmeester van Haarlem en inwoner van Bloemendaal, die pleit voor verdunning van de bebouwing in Overveen in plaats van verdichting, en Ronald Bron, landschapsarchitect (HOSPER) die een genuanceerde stelling poneert over het gebruik en de toekomst landgoederen. Het debat staat onder leiding van Gabriël Verheggen, directeur van het ABC.

De expositie “Wijk te Kijk: Overveen tussen stad en duinen”  is te zien tot en met zondag 30 juli 2017.