Presentatie in de serie 'Spraakmakend Haarlem'
Lezing

Diederik Dam (Dam & Partners Architecten) werkt al geruime tijd aan een bijzonder Haarlems project aan de kop van de Schipholweg, vlak bij de Rustenburgerbrug. De relatief hoge gebouwen die hier gaan verrijzen zijn nu al spraakmakend te noemen. Een ander ontwerp dat binnenkort wordt uitgevoerd betreft ‘Well House’ aan de Amsterdamse Zuidas. Dit gebouw wordt een van de hoogste houten kantorengebouwen ter wereld.

Diederik vertelt voor deze gelegenheid over zijn manier van werken en wat hem inspireert. Na afloop van zijn presentatie gaat Gabriël Verheggen, directeur ABC Architectuurcentrum Haarlem, met hem in gesprek over zijn projecten en actuele ontwikkelingen in de architectuur.

NB De lezing is uitverkocht.

Datum: dinsdag 20 juni 2023
Locatie: ABC Architectuurcentrum Haarlem, Groot Heiligland 47 Haarlem
Aanvang: 16:45 uur stipt – LET OP (inloop vanaf 16:15 uur)
Borrel: tussen 18:00 en 19:00 uur

Spraakmakend Haarlem organiseert in de aanloop naar de uitreiking van de Lieven de Key Penning in november 2023 een reeks bijeenkomsten over de actuele ontwikkeling van architectuur in Haarlem. De bijeenkomsten vinden plaats in het ABC Architectuurcentrum en worden o.a. aangekondigd en van context voorzien op www.spraakmakendhaarlem.nl

Spraakmakend Haarlem is een samenwerkingsverband van Atelier Stad en het ABC Architectuurcentrum Haarlem met als doel de ruimtelijke ontwikkelingen en de ruimtelijke kwaliteit van deze stad over het voetlicht te brengen aan de hand van presentaties, lezingen en gesprekken.