Eigentijdse architectuur in historisch Haarlem

lezing en rondwandeling door en met stadsbouwmeester Max van Aerschot
Rondleidingen

Haarlem is een van de Nederlandse steden die een lange traditie heeft met de functie van stadsarchitect of –bouwmeester. Ter inleiding op de architectuurwandeling door het centrum van Haarlem geeft Max van Aerschot, de huidige stadsbouwmeester op vrijdagmiddag 19 september een toelichting. Hij schetst daarin de historie van de stad en plaatst de huidige ruimtelijke ontwikkelingen en plannen in een context.
Datum en tijd: Vrijdagmiddag 19 september; tijden: 13.30 tot ca. 16.15 uur
Startlocatie: ABC Architectuurcentrum Haarlem, Groot Heiligland 47, Haarlem; duur: ca. 2,5 uur
Kosten: € 15,00 (ABC-vrienden 10,-) voor lezing en wandeling; Betaling: pin of contant aan ABC-balie
Let op: Aanmelden noodzakelijk (max. 20 pers.): di. t/m zon. van 13.00 tot 17.00 uur, tel. 023 534 05 84

Tijdens de rondleiding die daarop volgt door de historische stad zal vooral gewezen worden op de schat aan moderne en eigentijdse architectuur die Haarlem te bieden heeft naast de welbekende hofjes en trapgeveltjes. Zo kent Haarlem een uniek gemoderniseerde schouwburg, een eigentijdse tempel van de popmuziek, een eigentijds concertzalencomplex, een modern en tijdloos hof, bijzondere stadsrenovatie en woningbouw en een kerkgebouw met een verrassend wereldse bestemming en nog veel meer…
Deze lezing met rondleiding is een samenwerking tussen ABC Architectuurcentrum Haarlem en Volksuniversiteit Amsterdam. Verzamelen in het ABC; 15 minuten lopen vanaf station Haarlem. De lezing duurt van 13.30-14.30 uur; aansluitend is de rondleiding van 14.45-16.15 uur.