Rondleidingen

Naar aanleiding van de succesvolle expositie ‘Stad naast de Stad?! Schalkwijk te kijk’ organiseert het ABC Architectuurcentrum Haarlem op zaterdagmiddag 9 april een fietstocht door het stadsdeel Schalkwijk. De tocht voert onder meer langs talloze nieuwbouw- en renovatie projecten die in Schalkwijk momenteel zijn en worden gerealiseerd.

De ABC-fietstocht door Schalkwijk wordt begeleid door Claartje Janssen (assistent programmamanager Schalkwijk, gemeente Haarlem) en Bert Harmsen (ABC-vrijwilliger en een van de samenstellers van de tentoonstelling). Het fietsen begint om 13.30 uur en duurt ongeveer twee en een half uur inclusief pauze bij ‘Lieflijk Indië’, het net geopende wooncomplex voor Indische ouderen.
 
De kosten voor deze tocht - inclusief fietskaart, toelichtende tekst en een drankje - bedragen 5 euro (ABC-vrienden betalen op vertoon van de ABC-vriendenpas slechts 4 euro). Aanmelding kan uitsluitend telefonisch van 13.00 tot 17.00 uur van dinsdag t/m zondag bij het ABC: T. 023 534 05 84. Aanmelders ontvangen dan ook informatie over betaalwijze en het verzamelpunt. Overigens is de tentoonstelling ‘Stad naast de Stad?! Schalkwijk te kijk’ nog tot 18 april in het ABC Architectuurcentrum te bezichtigen. De toegang hiervoor is als altijd gratis.
 
Tot slot:
Interesse in een rondleiding langs architectonisch Haarlem? Neem contact op met ABC Architectuurcentrum Haarlem en vraag naar de mogelijkheden!