Fietstocht Overveen tussen stad en duinen

Rondleidingen

Op zondag 25 juni 2017 organiseert het ABC een fietsexcursie door Overveen. Deze fietsexcursie staat in het teken van de wijk-te-kijk-expositie "Overveen tussen stad en duinen" die op dit moment is te zien in het ABC.

 

Datum: zondag 25 juni 2017
Start: 14.00 uur Café Sligting, Zijlweg 18, Overveen
Kosten: € 7,50 (ABC-vrienden € 5,-)
Aanmelding: noodzakelijk bij ABC tel. 023 5340584 (dinsdag tot zondag 13-17 uur)

Al 25 jaar organiseert het ABC Architectuurcentrum Haarlem Wijk te Kijk tentoonstellingen. Doorgaans over wijken in Haarlem. Deze keer is Overveen de wijk die te kijk staat. Overveen is een dorp gelegen tussen stad en duinen en al 200 jaar het bestuurlijk centrum van de gemeente Bloemendaal. Overveen is een oud dorp waarin de afgelopen jaren belangrijke veranderingen hebben plaatsgevonden. De fietstocht leidt langs een aantal plekken waar belangrijke veranderingen gaan plaatvinden of plaatsgevonden hebben.
 
De eerste plek die wordt bezocht is het PWN terrein, waar Ed Prins en Reinoud Ruijterman van de Stichting Vrienden van Middenduin ons bijpraten. Daarna wordt de Nieuwe Bouwen villa aan de Lonbar Petrilaan bezocht waar ook de mogelijkheid bestaat de villa te bezoeken. Vervolgens voert de tocht naar het nieuwe gemeentehuis van Bloemendaal waar wethouder Richard Kruijswijk en de architect Rudy Uytenhaak (onder voorbehoud) ons zullen rondleiden. De fietstocht vervolgt met bezoeken aan het Park Wimbledon en Vijverpark. De fietstocht wordt afgesloten met een bezoek aan de nieuwbouw achter de voormalige garage van Van Wijk, de Bijduinhof. Daar zijn we dan de gast van Charles Eldering, directeur van Rijnierse BV. De fietstocht sluiten we af met een drankje in Café Sligting.
 
 
De expositie “Wijk te Kijk: Overveen tussen stad en duinen”  is te zien tot en met zondag 30 juli 2017.