lezing in kader 30 jaar ABC
Lezing

Het ABC Architectuurcentrum Haarlem bestaat dit jaar 30 jaar. Het centrum viert dat onder meer met de organisatie van drie bijzondere lezingen (‘Masterclasses’) door drie Nederlandse  toparchitecten: Ben van Berkel (UNStudio), Francine Houben (Mecanoo) en Winy Maas (MVRDV). Het ABC heeft juist hen uitgenodigd omdat zij - met de gerenommeerde bureaus die zij circa 30 jaar leiden - spraakmakend zijn voor Nederland en internationaal furore maken. De architecten gaan tijdens hun Masterclasses in op hun architectenpraktijk en schetsen (toekomstige) ontwikkelingen in hun vakgebied. Daarbij geven zij ieder zogenoemd ‘aanstormend talent’ de gelegenheid het voorprogramma van hun eigen lezing te verzorgen met een korte presentatie.

Programma:
Dinsdagavond 19 november – 20.15 - 22.00 uur – kleine zaal Philharmonie Haarlem
Francine Houben, Mecanoo (voorprogramma nog onbekend);

Francine Houben (1955) is de oprichter en creatief directeur van Mecanoo architecten. Ze studeerde bouwkunde aan de TU Delft. Het winnen van een prijsvraag voor jongerenhuisvesting aan het Kruisplein in Rotterdam vormt de start van het succesvolle architectenbureau. Nederlandse projecten van Houben zijn onder meer de bibliotheek van de TU Delft en woon- en kantoortoren Montevideo in Rotterdam. Aansprekende buitenlandse opdrachten zijn onder andere voor het National Centre for the Arts in Kaohsiung in Taiwan en de verbouwing van de New York Public Library. Sinds kort is Francine Houben en haar bureau ook betrokken bij plannen voor Haarlem Zuid-West.
Wie gaat optreden in het voorprogramma van haar lezing wordt binnenkort bekend.

Deze bijzondere lezing (masterclass) vindt plaats in de Kleine Zaal van de Philharmonie, Lange Begijnestraat 11, Haarlem. Kaarten á € 15 zijn vanaf 26 augustus te reserveren aan de kassa van de Philharmonie, via website www.theater-haarlem.nl of telefonisch 023 - 512 12 12.