Geschilderde & getekende stadsbeelden

expositie werk Vera West in kader van Kunstlijn 2019
Expositie

Van woensdag 30 oktober tot en met 1 december zijn in het ABC tekeningen en schilderijen van stadsbeelden van de Haarlemse Vera West te zien. Haar werk bestaat uit suggestieve en verstilde beelden van de stad en observaties van de mens en omgeving. Soms zijn het fragmenten van bijvoorbeeld een paar benen met een grote schaduwpartij eronder, een ander moment is het weer een wat meer uitgewerkt figuratief werk van een bekende straat in Haarlem.

Tijdens de Haarlemse Kunstlijn op 2 en 3 november is deze expositie in de tuinzaal van het ABC gratis toegankelijk.
Daarbij bespeelt Julia Hollander op 3 november om 14.00 uur de vleugel in de tuinzaal bij het werk van Vera West voor een bijzonder concert.

Overkoepelend thema’s die altijd in het werk van Vera West terugkomen zijn verstilling, dingen waar je makkelijk aan voorbij loopt, momentopnames, de invloed van de fotografie op de schilderkunst en het spelen met de beeldaspecten: kleur, vorm, compositie, harmonie, licht en donker. Vera West probeert in haar schilderijen te onderzoeken wat de essentie is van een beeld op een bepaald moment. Haar werken hebben vaak wat weg van een filmstill; bewust uitgekozen momenten in compositie, kader, lichtval en licht en donker elementen. De toevalligheid in een beeld spreekt haar aan. Vera probeert met haar werken rust en contemplatie te veroorzaken bij de kijker, de toeschouwer zichzelf te laten herkennen in het beeld en de binnenwereld aan te spreken.