Fietstocht i.h.k.v. ABC-expositie in gebouw Delftrijk in Deltwijk
Rondleidingen

Het ABC-Architectuurcentrum heeft dit voorjaar een zeer goed bezochte wijk-te-kijk-tentoonstelling over het noordelijk deel van Haarlem Noord georganiseerd. Het deel van deze expositie dat de ruimtelijke ontwikkeling van Delftwijk behandelt, met ook aandacht voor het verleden van Schoten, is nu te zien in het Delftrijk-gebouw in Delftwijk. In het kader van deze expositie organiseert het ABC m.m.v. Dock bij deze expositie nog andere activiteiten. Zo wordt op vrijdagochtend 20 september een fietstocht georganiseerd langs de bijzondere projecten en de architectuur van Haarlem Noord. Start: 10.00 uur vanaf Huis te Zaanen, Zaanenpark. Duur  ca. 2,5 a 3 uur (inclusief pauze/bezoek aan expositie en koffie/thee); Kosten: 7,50 (gepast te voldoen bij start). Vrienden van ABC betalen slechts 5 euro. Telefonische aanmelding noodzakelijk bij ABC, di.-zo. 13-17 u. tel. 5430584.

De nadruk bij de expositie en de fietstocht ligt op de plannen voor vernieuwingen door de jaren heen, die goed zichtbaar zijn in deze wijk. Op de expositie worden door middel van foto’s en teksten enkele van deze wijkprojecten belicht. Ook de rijke voorgeschiedenis van Haarlem-Noord met het ontstaan van Schoten heeft een plek in het geheel. Vrijwilligers van het ABC hebben de expositie samengesteld en daarbij gebruik gemaakt van onder meer materiaal van st. Historisch Schoten. Op initiatief van welzijnsorganisatie Dock staat deze expositie nu opgesteld in gebouw Delftrijk, Generaal Spoorlaan 2. De fietsexcursie op de 20ste, waarbij ook een bezoek wordt gebracht aan deze expositie, staat onder deskundige leiding van ABC-vrijwilliger Bert Harmsen (planoloog). Later in het najaar volgt nog een ABC-discussieavond-op-locatie in Delftwijk. Mogelijke thema’s bij die bijeenkomst (n.a.v. reacties op de tentoonstelling) zijn: ‘Duurzaamheid in Noord’; ‘Hoe in deze crisistijd verder met Delftwijk-Zuid nu Delftwijk-Noord bijna klaar is?’; ‘Corporaties-wens versus regeringsbeleid: hoe verder en wat zijn de gevolgen). Meer informatie hierover is binnenkort te vinden op www.architectuurhaarlem.nl.

 

Over de expositie: Van 2 september tot en met 6 december is de expositie te zien in de gang op de 1e etage en in de ‘Huiskamer’ van gebouw Delftrijk in Delftwijk, Generaal Spoorlaan 2 (openingstijden: ma. t/m do. van 9-11 u.; do.mid. 14-16 u. als ook wanneer Dock-wijkopbouwwerk aanwezig is en op aanvraag: 06-38828285)