Maquettes droomgebouwen gemaakt door leerlingen Atheneum Hageveld College Heemstede
Expositie

Van 22 februari tot en met 5 april zijn twee zalen van het ABC gevuld met meer dan 100 maquettes van droomgebouwen. Onder de titel HAGEVELDSTAD zijn hier dan fantastische bouwwerken te zien die leerlingen van Atheneum College Hageveld uit Heemstede onder leiding van docent Yousef Kavousi hebben gemaakt tijdens de lessen Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV).

De 'opening' van HAGEVELDSTAD vindt plaats op dinsdagmiddag 6 maart om 16.30 uur.

maquettes leerlingen hageveld college in abc

Het vak Culturele en Kunstzinnige Vorming wordt op Atheneum College Hageveld gedoceerd in klas 4 en 5, en bestaat uit verschillende modules. De module ‘Architectuur’ is daar één van waaraan in twee van de vijf periodes in klas 5 aandacht wordt besteed. Tijdens ca. 10 lessen van 50 minuten maken de leerlingen hierbij eerst kennis met verschillende bouwstijlen, gebouwen en architecten. Daarbij leren ze hoe ze een gebouw moeten onderzoeken en bouwstijlen van elkaar kunnen onderscheiden. Met al het geleerde gaan de leerlingen vervolgens in tweetallen aan de slag om hun eigen droomgebouw te ontwerpen en het ontwerp te vertalen naar een ruimtelijk werk in de vorm van een maquette.
Dit korte, maar leerzame proces is, zo blijkt, voor sommige VWO-leerlingen aanleiding om als vervolgstudie 'Bouwkunde' te kiezen met als doel architect of bijvoorbeeld stedenbouwkundige te worden.

De expositie HAGEVELDSTAD wordt mede mogelijk gemaakt door Inbo