architectuurfotografie van de Haarlemse fotografe Alexa Hillen
Expositie

Voor de expositie ‘Halfweg, tussen spook- en wereldstad’ in het ABC heeft de Haarlemse fotografe Alexa Hillen een serie architectuurfoto’s samengesteld gericht op de vaak indrukwekkende synergie tussen oude en moderne architectuur. De tentoonstelling wordt op zaterdagmiddag 27 januari om 16.00 uur geopend door actrice/kunstenares Julia Henneman.

data: 27 januari t/m 3 april - (verlengd: was oorspronkelijk 11 maart)
opening:  27 januari 2018, 16:00 uur
door actrice/kunstenares Julia Henneman
locatie: ABC Architectuurcentrum Haarlem, Groot Heiligland 47

Alexa Hillen toont in het ABC een aantal van haar favoriete hotspots. Dichtbij huis zijn dat de voormalige suikerfabriek in Halfweg maar bijvoorbeeld ook het IJ-Dock en de NDSM-werf in Amsterdam. Verder van huis heeft Londen, als fascinerende architectuurstad, bijzondere en intrigerende foto’s opgeleverd evenals haar reis naar Namibië. Alexa Hillens voorliefde voor uitersten is ook in deze expositie duidelijk zichtbaar.

Fotograferen doet Hillen, als autodidact, al jaren tijdens onder andere haar buitenlandse reizen; puur op gevoel, vastleggend wat ze ziet en wat haar aanspreekt. Zo ontdekt zij “veel mooie dingen” in het alledaagse straatbeeld. “Ontdekkend kijken” noemt ze dat. Sinds 5 jaar exposeert Hillen actief en met succes haar foto’s in galeries, hotels, op kunstbeurzen en tijdens zogenoemde Open Atelier Routes. Hoogtepunt voor haar tot nu toe was de deelname aan de Zomerexpo 2014 in Den Haag met als thema Licht. Haar foto Empty Room uit de Namibië-serie ‘De schoonheid van het verval’ werd gekozen om drie maanden in het Gemeentemuseum Den Haag te mogen hangen.

Meer informatie: