Spetterend mini-symposium van Atelier Stad in het ABC
Manifestatie

Op donderdagmiddag 23 mei organiseert Atelier Stad in het ABC een mini-symposium over de betekenis en de rol van water in de openbare ruimte. De blauwe draden van dit mini-symposium zijn: 
‘Hoe zetten we water in als ontwerpelement in de openbare ruimte? ’
‘Hoe verminderen we tegelijkertijd de hittestress  in de stad?’
‘Wat is het effect van bruikbaar en beleefbaar water in de stad op het stadsleven?’
Drie inspirerende experts geven hun visie op deze thema’s en gaan aansluitend met aanwezigen hierover in gesprek. De drie experst zijn: Hiltrud Pötz (atelier GROENBLAUW), Linde Elsinga (De Urbanisten) en Ronald Bron (HOSPER)

Programma:
13.00     Inlopen en bijpraten 
13.30     Start Symposium
15.00     Interactief panelgesprek 
16.00     Afsluiting en borrel

Aanmelden kan alleen via atelierstad@haarlem.nl. Wees er snel bij ivm beperkte beschikbaarheid!

Over de sprekers:

Hiltrud Pötz is een bevlogen pionier en creatieve deskundige op het terrein van duurzame, klimaat- en toekomstbestendige gebouwen, steden en gebieden. Vanuit haar overtuiging dat een integrale samenwerking met alle betrokkenen en disciplines leidt tot de beste resultaten en het leukste proces wordt zij door ministeries, provincies, waterschappen, gemeenten,bedrijven en particulieren ingezet als gangmaker bij stedenbouwkundige projecten. Daarnaast is ze vanuit haar bedrijf, atelier GROENBLAUW, actief als architect, adviseur en onderzoeker. 

Linde Elsinga is landschapsarchitect bij De Urbanisten en werkt aan watersensitieve projecten. Zo is zij betrokken bij de plannen voor het Beatrixplein in Haarlem, en bij het herinrichtingsplan van de Wapper in Antwerpen. Blauwgroene infrastructuren staan ​​centraal in de projecten van De Urbanisten en dragen niet alleen bij aan een klimaatadaptieve stad, maar ook aan een meer natuurinclusieve leefomgeving.

Ronald Bron is landschapsarchitect mede-eigenaar van het Haarlemse ontwerpbureau HOSPER.  Bureau HOSPER ontwerpt openbare ruimten binnen en buiten de stad en past met regelmaat blauwe waterelementen toe aan ontwerpen die door het bureau worden gemaakt. HOSPER staat bekend om de vele gewaardeerde uitgevoerde projecten, die specifiek inspelen op de plek, de opgave en de betrokkenheid van de mensen.

Over Atelier Stad
Atelier Stad is een initiatief van de Gemeente Haarlem. Atelier Stad brengt kennis en ideeën bij elkaar en verbindt mensen van binnen en buiten de gemeente met elkaar. Atelier Stad zet aan tot denken over de stad van morgen. Iedere maand organiseert Atelier Stad inspirerende bijeenkomsten en excursies waarin het ontwerpen aan de stad centraal staat.