JOUW UTOPIA! (negen persoonlijke perspectieven)

Presentatieavond n.a.v. expositie Jouw Perspectief!?
Lezing

Naar aanleiding van de expositie Jouw Perspectief!? organiseren FARO Architectuur Research en het ABC op woensdagavond 14 maart de avond: JOUW UTOPIA! Op deze avond krijgen 9 mensen het podium om in 6 minuten tijd, aan de hand van een wervend verhaal of wervend(e) beeld(en), het publiek te enthousiastmeren voor zijn of haar (optimistische) toekomstperspectief.  Na iedere 3 presentaties is er ruimte voor gesprek en een korte discussie. De avond wordt gepresenteerd door Jurgen van der Ploeg (architect/partner FARO) en Gabriël Verheggen (directeur ABC).
 
Aanvang: 20.00 uur. Inloop v.a. 19.30. Toegang gratis.

Bij JOUW UTOPIA! worden dromen, toekomstvisies en ideeën gepresenteerd over hoe het in Nederland anders moet of zou kunnen op het gebied van ruimte, wonen-werken-mobiliteit, groen, energie, CO2, water, voedselproductie enzovoort.
OPROEP:
Ben jij ontwerper, uitvinder, politicus, ambtenaar, docent, betrokken burger, muzikant, kok, fotograaf, journalist, ondernemer, consultant of … en heb je ook uitgesproken idee? Deel dat met ons! Beschrijf JOUW UTOPIA! in maximaal een half A4tje en mail dat voor vrijdag 9 maart naar jurgen@faro.nl  Wellicht dat jij dan ook het podium krijgt! Aan de avond JOUW UTOPIA! is al medewerking toegezegd door Max van Aerschot (stadsbouwmeester), Ron de Graaf (Alliander), Margreet van der Woude o.v. (Groene Mug), Eva Stache (architect), Linda Buijsman (Upfrnt) en Jhein Lohman (filmer), John Lonsdale (architect), Rob ten Napel (architect), Jan-Willem Croon (ambassadeur roadshow energiesprong)!
En als jij nog geen Utopia hebt… kom dan vooral kijken en luisteren en laat je inspireren door de ‘dromers’ van deze wereld.
 
JOUW UTOPIA! maakt onderdeel uit van het tentoonstellingsproject Jouw Perspectief!? waarbij abstracte getallen over o.m. ruimte en energie een menselijke maat wordt gegeven. Klik hier voor alle informatie!
 
Het jaarthema van de activiteiten van het ABC in 2011 en 2012 is ‘in perspectief’ en wordt ondersteund door subsidie van het Stimuleringsfonds voor Architectuur en van de gemeente Haarlem alsmede bijdragen van sponsoren. Jouw Perspectief!? wordt ondersteund door onder meer Stichting DOEN, Forbo, Schoeller Arca Systems, Rijnja Repro, Eyes on Media en de ASN Foundation