Lezing architect Do Janne Vermeulen op Hageveld College Heemstede
Lezing

Op donderdagmiddag 13 april geeft architect Do Janne Vermeulen een lezing over het thema duurzaamheid & architectuur in de aula van het Hageveld College in Heemstede. Do Janne Vermeulen is architect-directeur en founding-partner van het Amsterdamse architectenbureau Team V. Zij studeerde in het Engelse Bath en aan de Bartlett School of Architecture in Londen. Na haar terugkeer in Nederland in 2005 trad ze in dienst bij Meyer en Van Schooten Architecten, waarna zij in 2013 betrokken was bij de oprichting van Team V, dat inmiddels vijftig medewerkers telt.

Datum: donderdagmiddag 13 april
Aanvang: 15.30 uur (inloop v.a. 15.15 uur)
Locatie: Aula Hageveld College, Hageveld 15, 2102 LM Heemstede

Toegang: gratis – reserveren noodzakelijk en dat kan hier:

direct reserveren 
 

 

HAUTHet thema van de lezing van Do Janne is duurzaamheid aan de hand van haar eigen projecten. Team V heeft veel prijzen gewonnen met de houten woontoren HAUT aan de Amstel in Amsterdam, een van de hoogste hybride constructies ter wereld. Rond een fundering, kelder en kern in beton is daar een houten gebouw gerealiseerd. In tegenstelling tot beton en staal veroorzaakt houtproductie geen CO2-uitstoot. Ook op andere manieren is HAUT een voorbeeld van innovatieve duurzaamheid. Zo is het gebouw voorzien van zonnepanelen, komt de koeling uit de grond, zijn er nestkasten voor vogels en vleermuizen én oplaadpunten voor elektrische deelauto's.

De BNA (Bond Nederlandse Architecten) riep in 2018 het project ‘Gelders Huis’ uit tot Beste Gebouw van het Jaar. In dat project combineert Team V nieuwbouw met de renovatie van het provinciehuis in Arnhem, waarbij oud en nieuw versmolten zijn tot een geheel. Spectaculair is verder het project Yvie Overhoeks in Amsterdam-Noord met twee ruim 100 meter hoge torens waarvan één met 578 hotelkamers en één met 179 appartementen. Beide torens zijn verbonden door een plint met onder andere een congresruimte waar plek is voor 4.000 personen.

De lezing van Do Janne Vermeulen wordt georganiseerd in het kader van het bijzondere kunsteducatie-project ‘Laten we samen een betere toekomst bouwen’ dat College Hageveld in nauwe samenwerking met het ABC Architectuurcentrum Haarlem organiseert. Voor dit project hebben onder meer leerlingen zich verdiept in het thema ‘duurzaamheid & architectuur’. Daarbij was ook de opdracht een model (maquette) te maken van een duurzaam ontwerp. Al de gemaakte maquettes – ca. 80 stuks! - worden vanaf begin mei tot eind juni in het ABC getoond.

gelders huis

 

 

 

 

 

 

Meer informatie: