mogelijkheden en verwachtingen van een innovatieve techniek
Lezing

In het kader van de tentoonstelling ‘3D in ABC’ wordt op dinsdagavond 4 maart om 20.00 uur een presentatie-avond georganiseerd met als titel ‘Architectuur en 3D-printing’.  Inleidende sprekers op deze avond zijn architect Janjaap Ruijssenaars (Universe Architecture) en, namens bouwbedrijf Heijmans, Frits Lely (hoofd voorbereiding/innovatieteam).

Architect en bouwer over 3D
Architect Janjaap Ruijssenaars geeft op deze avond een toelichting over zijn ‘landscape house’, een ontwerp dat zo is ontworpen dat het alleen door een 3D-printer gebouwd kan worden. Frits Lely gaat bij zijn inleiding in op wat de bijdrage is van bouwonderneming Heijmans om het zogenoemde ‘3D Grachtenpand Amsterdam’ (een ontwerp van DUS Architects), te realiseren. Na de presentaties is er gelegenheid voor gesprek waaraan ook Alewijn Medendorp (3D-specialist en samensteller expositie ‘3D in ABC’) en Alexander Pastoors (beleidsmedewerker ontwerpproces & techniek BNA) zullen deelnemen.
 

3D in ABC
Haarlem wil de ontwikkeling van het 3D-printen stimuleren. Om het brede publiek kennis te laten maken met deze vernieuwende techniek staat in het ABC een presentatie opgesteld over verscheidene toepassingsmogelijkheden van 3D-printing. Zo zijn er voorbeelden uit de industrie, de medische sector en uiteraard uit de bouw en architectuur te zien. Bovendien maakt sinds de opening van de expositie een heuse, door de gemeente Haarlem aan het ABC geschonken, 3D-printer onderdeel uit van de presentatie. Op de avond van 4 maart zal ook deze 3D-printer (type Ultimaker), die door de Gemeente Haarlem aan het ABC is geschonken, in bedrijf zijn.

 

voor meer info over expositie '3D in ABC', klik hier

voor meer info over lezing op 20 februari van Alewijn Medendorp, klik hier