Livestream-serie over 'De Kerk van Morgen'
Lezing

De komende maanden organiseert het ABC drie livestreams vanuit De Pletterij over de herbestemming van kerken. De eerste aflevering wordt uitgezonden op donderdag 13 mei vanaf 19.30 uur via het YouTube-kanaal van het ABC.

Bekijk hier de livestream op 13 mei vanaf 19.30 uur.

De komende jaren komen in Nederland veel kerkelijke gebouwen leeg te staan. Het is belangrijk nu al na te denken over de herberstemming van deze panden. Wat gaan we ermee doen? En wat mógen we ermee doen? Veel gemeenten in Nederland, waaronder Haarlem, werken al aan een zogenoemde Kerkenvisie. Naar aanleiding van deze ontwikkeling én ingegeven door de tentoonstelling De Kerk van Morgen in het ABC
Op donderdag 13 mei gaat Gabriël Verheggen in gesprek met onder anderen Nelleke Manschot (adviseur Erfgoed & Ruimte, Gemeente Haarlem), Elsie de Bruyn (architect e.d.b.a.) en Hans Luttik (lokale bruggenbouwer tussen mensen en kerken). Aan de hand van korte presentaties over het 'probleem' en de stand van zaken op dit moment gaan zij in gesprek over de ingrediënten voor een doordachte kerkenvisie.
De livestream wordt op donderdag 13 mei vanaf 19.30 uur uitgezonden via ons YouTube-kanaal