Workshop in het kader Geluksroute023 – Haarlem
Manifestatie

Ook het ABC doet natuurlijk weer mee met deze editie van ‘Geluksroute023 - Haarlem’. Op zaterdagmiddag 7 februari gaan van 14.00 tot 16.00 uur de architecten Juan Alonso en Susana Aparicio Lardiés (SUJU Architectuur) hier in het ABC aan de slag met de stad. Door middel van een inspirerende inloop-workshop wordt jij daarbij uitgedaagd om de bestaande stad (nog) gelukkiger te maken. Want kijk eens goed om je heen. Wat zou jij willen veranderen? Heb jij een idee hoe je de stad gelukkiger kan maken? Kom en laat het zien in een knutselmaquette van de ‘Geluksstad’ die jij samen met anderen maakt. Of kom kijken en laat je verrassen door wat anderen hebben bedacht!

Datum en tijd: zaterdag 7 februari 2014 van 14.00 tot 16.00 uur
Locatie: ABC Architectuurcentrum Haarlem, Groot Heiligland 47, 2011 EP Haarlem

De stad is de plaats waar wij wonen, spelen, werken, slapen, eten, leren… en nog veel meer. Wij zijn of komen daar als bewoner, gebruiker, bezoeker. Met andere woorden: de stad zijn wij; de stad maken wij. En als wij allemaal gelukkig zijn, dan is de stad ook. Toch? Maar hoe ziet die ‘Geluksstad’ van jou eruit? Wat moet veranderen aan de bestaande stad om een heuse ‘Geluksstad’ te zijn? Hoe krijg je dat voor elkaar? Wat heb je daarvoor nodig? Zou je bijvoorbeeld iets meer ‘groen’ of ‘blauw’ willen of word jij en jouw stad gelukkig van een andere kleur (letterlijk of figuurlijk)? Wil je dat op sommige plekken wat meer en misschien hoger wordt gebouwd en op andere juist niet? Of moeten er meer speeltoestellen, ‘Cruijff Courts’ of buurtmoestuinen komen?.
In deze workshop wordt je uitgedaagd na te denken over wat jou - en ons allemaal - gelukkig zou kunnen maken en hoe je dat in de stad ‘kan vertalen’. Door te knutselen, kleuren en tekenen wordt samen met andere ‘bewoners’ (deelnemers) gewerkt en een steentje bijgedragen aan het ontstaan van onze ‘Geluksstad’!
Deze inloopworkshop ‘Maak de stad (nog) gelukkiger’ is bedoeld voor iedereen tussen de 6 en 105 jaar.