Architecten lichten eigen werk toe
Rondleidingen
14:00-17:00

Ontmoet Haarlemse architecten en maak kennis met wat ze in hun eigen stad hebben gebouwd. Dat kan tijdens de fietstocht van het ABC-architectuurcentrum op vrijdag 21 september. Wat drijft deze architecten, hoe kijken ze met de ogen van een architect naar hun stad en hoe werken ze individueel en samen aan bouwprojecten in Haarlem? De fietstocht sluit aan bij de lopende expositie in het ABC “9x Haarlems” van negen Haarlemse architecten.

Datum: vrijdag 21 september
Ontvangst: 14.00 uur bij tentoonstelling “9x Haarlems” in het ABC, Groot Heiligland 47, haarlem
Start fietstocht: 14.30 uur
Einde: ca. 16:45 uur bij de BakkeRij, Hendrik Figeeweg 3F, waar de architecten de deelnemers een afsluitende borrel aanbieden.
Kosten: € 7,50 (Museumkaart en ABC-vrienden € 5)
Vooraf aanmelden bij het ABC noodzakelijk: 023-5340584 (dinsdag tot zondag 13-17 uur)

     
 
Negen zelfstandig werkende Haarlemse architecten ontmoeten elkaar regelmatig om kennis te delen, samen te werken en projecten te bespreken. Ook in hun eigen woonplaats hebben ze al flink wat opdrachten gerealiseerd. Tijdens de fietstocht bezoeken we zes van deze projecten.

  • We bezoeken een bijzondere woninguitbouw aan het Lorentzpleinnaar naar ontwerp van Rick Thani;
  • We gaan naar een verbouwde woning aan de Leidsevaart ontworpen door Werner Kamp en Elsie de Bruyn;
  • In de Haarlemmerkweektuinen zijn we welkom in het Huis ter Kleef, een monumentale kaatsbaan die door Wouter Kabbes is verbouwd tot inspirerend nieuw yogacentrum;
  • We fietsen langs twee woningen in de Frans Halsstraat waar Peter Rutten en Elsie de Bruyn van buitenaf toelichten welke duurzame ingrepen hier plaatsvinden;
  • Bij het Vuilrak in de Waarderpolder vertelt Arjan Luiten hoe deze plek op een innovatieve, circulaire wijze ontwikkeld kan worden;
  • Aan het slot van de fietstocht verzorgen de architecten een borrel in de BakkeRij, een verzamelgebouw met werkplekken in 60 gebruikte zeecontainers in de voormalige centrale bakkerij van Van Vessem, herontwikkeld naar een plan van her architecten.

De tentoonstelling “9x Haarlems” van de negen Haarlemse architecten is nog tot 14 oktober te zien in het ABC Architectuurcentrum. De negen architecten zijn Arjan Luiten (Betacity), Elsie de Bruyn (e.d.b.a.-elsie de bruyn architectuur), Hans van Eeden & Remko van Heummen (her architecten), Peter Rutten (pr architectenburo), Rick Thani (Jochemsenthani AR), Ward Magry (DRAW Architecten), Werner Kamp (architectenbureau werner kamp) en Wouter Kabbes (studio kabbes)