moderne architectuur in Haarlem
Rondleidingen

Haarlem is een oude historische stad met ook een schat aan moderne architectuur. Om dat te ontdekken organiseert het ABC geregeld architectuurrondwandelingen onder deskundige begeleiding. Zo wordt tijdens een twee uur durende tocht door het hart van deze stad kennis gemaakt met een gemoderniseerde schouwburg, een hedendaags en tijdloos hofje en met een kerkgebouw met een verrassend wereldse bestemming. Een andere wandeling laat toonaangevende voorbeelden zien van Haarlem als vitale stad waarbij woningbouw en herbestemming tot bijzondere resultaten hebben geleid. Deze wandeling vindt weer plaats op 14 juli en 6 september.

Nieuw voor oud, van Ripperda tot Droste: zon. 14 juli, 11.00 u. / vr. 6 september, 14.00 u.

 

Ooit marcheerden er soldaten, woonde er spoorwegpersoneel, hing er de geur van cacao of werden er operaties uitgevoerd. Gebouwen verliezen soms hun oorspronkelijke functie en verval dreigt - ook in Haarlem! Maar Haarlem is een vitale stad. Architectonisch waardevolle gebouwen worden opgeknapt en krijgen een nieuwe functie: wonen. Soms is sloop onvermijdelijk en komt er nieuwbouw die verassend en passend is. De wandeling voert langs een aantal recente herstructureringsprojecten nabij de Haarlemse binnenstad, waaronder de oude Ripperda kazerne, het voormalige Droste-complex en de nieuwbouw op het terrein waar eens het Johannes de Deo Ziekenhuis stond…

 

Let op:

Begin en eindpunt: glazen gebouw Ripperda garage op Sint Jorisveld
Duur: circa 2 uur
Prijs: 5 euro p.p. (ABC-vrienden 2,50)
Aantal deelnemers: minimaal 4 en maximaal 12
Aanmelden en informatie: ABC, tel 023 534 05 84
 
Behalve bovengenoemde rondleidingen biedt het ABC ook fietsexcursies naar Schalkwijk en Haarlem Noord aan en thematische excursies voor groepen. Desgewenst stelt het ABC een excursie op maat samen aan de hand van zelf aangedragen onderwerpen. Kijk op www.architectuurhaarlem.nl of neem telefonisch contact op met Erica van Brussel van het ABC: 023 534 05 84.