Oorsprong en Ontwikkeling

verhalen achter de groene projecten van Origins Architecten
Expositie

Expositie over de duurzame projecten van Origins Architecten vanaf zondag 21 mei tot en met zondag 11 juni 2017.

 

Interview op zondag 28 mei om 15.00u (entree: €5,00, vrienden €3,00). Jamie van Lede zal dan in samenspraak met de directeur van het ABC, Gabriel Verheggen, een uitgebreide toelichting geven op de inhoud van de tentoonstelling.

 

Origins Architecten werd 15 jaar geleden opgericht door Jamie van Lede vanuit de overtuiging, dat duurzaam bouwen inspirerend, aantrekkelijk en vanzelfsprekend moet zijn om te kunnen slagen. De overtuiging, dat ontwerpen met aandacht voor het milieu architectonische meerwaarde met zich mee brengt, is inmiddels waargemaakt in prijswinnende projecten, waarin esthetische en duurzame kwaliteiten elkaar versterken. De ontwerpen van het bureau zijn geïnspireerd door een brede kennis van lokale bouwtradities en de waardering daarvoor. Maar ook door anekdotes, verhalen en fascinaties uit onverwachte hoek, zoals biologie, antropologie, wiskunde en literatuur. 
 
De expositie Oorsprong en Ontwikkeling laat zien waar de inspiratie voor de projecten vandaan komt en maakt inzichtelijk, dat ontwerpen met aandacht voor natuur en milieu de architectuur vooral verrijkt en van alle tijden is.