Perspectieven op groei - uitgesteld

Bijeenkomst in kader van WE MAKE THE CITY
Manifestatie
18:00-22:00

Haarlem groeit en dat heeft gevolgen voor alle Haarlemmers. In een debatopstelling verkennen we verschillende perspectieven op groei en welke rol wij daar zelf in spelen. Haarlemse sprekers leiden vier perspectieven in: samenleven, zorg, leren en ondernemen.

Jouw persoonlijke groei
Wat betekent groei voor jou? Die vraag staat centraal op deze debatavond in de groeiende stad Haarlem. Groei is een veelzijdig en ingewikkeld thema en iedereen geeft er zo zijn eigen invulling aan. Onder leiding van Gabriel Verheggen (ABC Architectuurcentrum) en Arjan Luiten (WieMaaktHaarlem) gaan we deze persoonlijke verhalen met elkaar uitwisselen. Op het DAK, een prachtige locatie in de groeiende wijk Schalkwijk inspireren we elkaar en doen we ideeën op over hoe we samen Haarlem én de regio kunnen laten groeien.

Wanneer: donderdag 21 juni 2018
Hoe laat: van 19.00 tot 22.00 uur
Waar: DAK Schalkwijk, Floridaplein Haarlem (Dak parkeergarage)
aanmedlen via: initiatief@haarlem.nl

let op: wil je soep en een broodje mee eten om 18.00 uur? Mail dan even je naam en aantal personen naar: management@architectuurhaarlem.nl (de kosten daarvoor zijn 5 euro en die kun je ter plekke – gepast - voldoen)

Vier thema’s
Haarlemse sprekers leiden vier thema’s in met hun perspectief op groei:

• Samenleven
Sander van Walsum van de Volkskrant vertelt over groeien in het SAMENLEVEN. Hoe verandert het samenleven in een groeiende stad? Wat kunnen en mogen we van elkaar verwachten? Waar eindigt de verantwoordelijkheid voor elkaar en waar begint onverschilligheid?

• Zorg
Bart Bram Spruit, Strategisch Vastgoedadviseur Stichting Sint Jacob vertelt over hoe de zorg mee moet groeien met de stad. Hoe gaan we om met de stijgende kosten? En hoe houden we de kwaliteit hoog voor mensen die van de zorg afhankelijk zijn?

•Leren
Ruud Barnhoorn, onderwijsbegeleider, vertelt over de rol van leren in groei. Hoe leer je jongeren nu iets, waar ze later wat aan hebben? Is onderwijs op maat de toekomst van een groeiende stad? Of komt maatwerk juist steeds meer onder druk te staan? En groeien we in kennis door leren voor iedereen toegankelijk(er) te maken?

• Ondernemen
Faridah Azimullah, voorzitter van MKB Haarlem, vertelt over groei in ondernemen. Is dat slechts de groei van omzet? Of kan het ook gaan over een verbetering van het ondernemersklimaat? Wat is duurzame groei voor ondernemers? En hoe kunnen we initiatieven uit de stad ondersteunen?