Spraakmakend Haarlem met architect Joeri van Ommeren
Lezing
17:00-19:00

Joeri van Ommeren van VO-A is een rijzende ster aan het Haarlemse (en Nederlandse) architectuurfirmament. Zijn woningbouwprojecten aan het Spaarne en in de Slachthuisbuurt zijn spraakmakend te noemen door hun treffende inpassing in de (historische) omgeving. Joeri vertelt voor deze gelegenheid over de manier waarop deze projecten tot stand komen en met name over zijn bijzondere methode om inspiratie te halen uit de opgave in de meest brede zin van het woord. Na afloop van zijn presentatie gaat stadsarchitect Willem Hein Schenk met hem in gesprek over zijn projecten en actuele ontwikkelingen in de architectuur.

DE LEZING IS UITVERKOCHT.

Locatie: ABC Architectuurcentrum Haarlem, Groot Heiligland 47, Haarlem
Aanvang: 17.00 uur (Inloop vanaf 16.30 uur)
Aansluitend borrel tot 19.00 uur
Toegang: gratis
reserveren kaart(en) noodzakelijk
 

Spraakmakend Haarlem organiseert in de aanloop naar de uitreiking van de Lieven de Key Penning in november 2023 een reeks bijeenkomsten over de actuele ontwikkeling van architectuur in Haarlem. De bijeenkomsten vinden plaats in het ABC Architectuurcentrum en worden o.a. aangekondigd en van context voorzien op www.spraakmakendhaarlem.nl

Spraakmakend Haarlem is een samenwerkingsverband van Atelier Stad en het ABC Architectuurcentrum Haarlem met als doel de ruimtelijke ontwikkelingen en de ruimtelijke kwaliteit van deze stad over het voetlicht te brengen aan de hand van presentaties, lezingen en gesprekken.

woningbouw slachthuis