Spraakmakend Haarlem over De Veste, De Lantaarn en De Drie Heren
Lezing
17:00-19:00

Spraakmakend Haarlem organiseert op dinsdagmiddag 21 februari in het ABC de presentatie 'De Veste, De Lantaarn en De Drie Heren' door Jeroen Geurst. Jeroen Geurst van Geurst & Schulze architecten vertelt over ontwerp en realisatie van dit woningbouwproject in de binnenstad van Haarlem. Onder de minder prozaïsche naam RAAKS III is dit plan gerealiseerd naast de Jopenkerk en de Raakspoort. In opdracht van HBB Ontwikkeling ontwierp het bureau het sluitstuk van de Raaks-ontwikkeling, dat opvalt door een zorgvuldige inpassing in de historische context. Geurst zal het ontwerp toelichten en onder meer vertellen dat hij geïnspireerd werd door de eerste stadsbouwmeester van Haarlem: Lieven de Key. Na afloop gaat stadsarchitect Willem Hein Schenk met Geurst in gesprek over het project en actuele ontwikkelingen in de architectuur.

Locatie: ABC Architectuurcentrum Haarlem, Groot Heiligland 47, Haarlem
Inloop vanaf 16.30 uur
aanvang 17.00 uur en aansluitend borrel tot 19.00 uur
De lezing is uitverkocht, reserveren is niet meer mogelijk.

Geurst & Schulze architecten is in 1984 opgericht door Jeroen Geurst en Rens Schulze en is gevestigd in Den Haag. Recent zijn Frans Bochanen en Petra Sejkorova toegetreden tot de directie.  Het werkveld van het bureau beslaat alle schaalniveaus tussen het interieur van een gebouw en het interieur van de stad. In de afgelopen decennia is een kwalitatief hoogwaardig oeuvre gerealiseerd in Nederland en België met stedenbouwkundige plannen, woningbouw, utilitaire werken, herbestemming, restauratie en interieur.

Over Spraakmakend Haarlem
Spraakmakend Haarlem organiseert in de aanloop naar de uitreiking van de Lieven de Key Penning in november 2023 een reeks bijeenkomsten over de actuele ontwikkeling van architectuur in Haarlem. De bijeenkomsten vinden plaats in het ABC Architectuurcentrum en worden o.a. aangekondigd en van context voorzien op
www.spraakmakendhaarlem.nl

Spraakmakend Haarlem is een samenwerkingsverband van Atelier Stad en het ABC Architectuurcentrum Haarlem met als doel de ruimtelijke ontwikkelingen en de ruimtelijke kwaliteit van deze stad over het voetlicht te brengen aan de hand van presentaties, lezingen en gesprekken.