Robert Lambermont speelt Simeon ten Holt in ABC

recital in kader van expositie Beyond Architecture – Architecture Beyond
Manifestatie

In het kader van de tentoonstelling BEYOND ARCHITECTURE – ARCHITECTURE BEYOND (BA-AB) dat momenteel te zien is in zowel het Haarlemse 37PK als het ABC Architectuurcentrum heeft op zondagavond 16 augustus in het ABC een bijzonder recital plaats. Dan speelt kunstenaar en pianist Robert Lambermont werken van de Nederlandse componist Simeon ten Holt (1923-2012).  De werken die Lambermont voor deze avond ten gehore gaat brengen zijn Soloduivelsdans III en een fragment van Incantantatie IV. In de pauze van dit optreden gaat Robert Lambermont in gesprek met Aart van der Kuijl (gastconservator expo BA-AB) en vertelt hij over zijn fascinatie voor het werk van Ten Holt. Na afloop van het optreden geeft Van der Kuijl nog een toelichting op de tentoonstelling BA-AB en is het mogelijk deze tentoonstelling te bezoeken. De expositie is een eerbetoon aan het oeuvre van kunstenaar Marinus Fuit waaraan verscheidene architecten en kunstenaars (waaronder Robert Lambermont) deelnemen.

datum: zondagavond 16 augustus - aanvang: 20.00 uur (inloop v.a. 19.15 uur),
Toegang: 12,50 euro (ABC Vrienden 10,- op vertoon van pas); bij voorkeur gepast bij entree maar pinnen is ook mogelijk;
let op: Reserveren noodzakelijk: telefonisch di. t/m zo.: 13:00-17:00 uur tel. (023) 5340584 of via mail: erica@architectuurhaarlem.nl

Over de pianist Robert Lambermont:
Robert Lambermont is zowel beeldend kunstenaar als pianist. Hij studeerde aan de Maastrichtse Kunstacademie en de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Na zijn studie vestigde hij zich in Haarlem. Als pianist is Lambermont gespecialiseerd in de muziek van Simeon ten Holt. Hij onderhield jarenlang een nauwe band met deze componist. Simeon ten Holt was voor hem zowel een artistiek mentor als dierbare vriend. Samen met de leden van het Rondane Kwartet voert Robert Lambermont regelmatig concerten uit van Ten Holt, al dan niet in combinatie met tentoonstellingen van zijn beeldend werk. Op uitnodiging van Simeon ten Holt voerde Robert Lambermont op 22 januari 2013 samen met Kees Wieringa, Ivo Janssen, Polo de Haas, Ariëlle Vernède en Gerard Bouwhuis Canto Ostinato op zes vleugels uit in de Grote Zaal van Het Concertgebouw Amsterdam. Simeon ten Holt beschouwde Robert Lambermont als één van zijn warmste pleitbezorgers van zijn muziek.

Over de kunstenaar Robert lambermont:
Het ontstaansproces van Lambermonts objecten verloopt organisch en intuïtief. Hij verzamelt vormen en bewegingen die hem opvallen in onder meer gebouwen en landschappen, maar ook in minder materiële zaken zoals een gesprek of de muziek van Simeon ten Holt. Op grond van poëtische overwegingen maakt hij een selectie uit alle indrukken en vertaalt deze naar tekeningen en ruimtelijke, bewegende objecten.

Het concert op 16 augustus wordt mede mogelijk gemaakt door Koot’s pianohandel BV, Haarlem