Rondje Haarlem-Centrum

de binnenstad al dwalend gefotografeerd - verlengd
Expositie

Tot medio december is in het ABC de fototentoonstelling ‘Rondje Haarlem-Centrum’ te zien. Het betreft hier bijzonder fotowerk van een zestal bevlogen amateurfotografen. Ieder van hen heeft, los van elkaar, op zondag 8 april tussen 11.00 en 15.00 uur een serie foto’s gemaakt tijdens een dwaaltocht door de oude binnenstad. Zij fotografeerden wat hen afzonderlijk van elkaar op een min of meer dezelfde route door dit gebied, aantrof en aansprak. Uiteindelijk zijn er voor de tentoonstelling in het ABC van elke fotograaf zes foto's geselecteerd.

Al enige jaren vormen Eva de Bock, Anoushka Lefevre, Meike Neve-Van Riet, Rachel Wester, Wim van Riet en Peter Frederiks een amateurfotoclub. Deze groep, oorspronkelijk begonnen in 2003 door een aantal enthousiastelingen na het volgen van een cursus fotografie aan de Volksuniversiteit, komt gemiddeld om de zes weken samen. Ze bespreken en tonen dan het fotowerk dat ze gemaakt hebben naar aanleiding van opdrachten die ze elkaar geven. De groep werkt steeds aan de hand van een thema dat door eenieder in een eigen stijl wordt uitgevoerd.

Met het organiseren van deze expositie in het ABC wil de groep het publiek tonen hoeveel moois en bijzonders er te zien is wanneer je er oog voor hebt én er de tijd voor neemt. De groep wil inspireren en de beschouwer uitdagen om ook eens te gaan dwalen en plezier te hebben in goed te kijken. Dat kan natuurlijk zonder camera maar mét is misschien nog leuker!

De expositie Rondje Haarlem-Centrum wordt op zondagmiddag 28 oktober om 14.00 uur geopend door Bert Harmsen, sociaal geograaf en vrijwilliger bij het ABC.