Presentatie architect Menno Kooistra (bureau Elephant)
Lezing

DE LEZING IS UITVERKOCHT.

Spraakmakend Haarlem organiseert op dinsdagmiddag 24 januari in het ABC de presentatie 'Factory' door Menno Kooistra. Architect Kooistra (bureau Elephant) vertelt over ontwerp en realisatie van het project Factory in Haarlem Schalkwijk. Het betreft de transformatie van het voormalige Fluor gebouw tot een appartementencomplex. Een vernieuwende woningtypologie en een onderscheidend dak- en gevelontwerp maken dit project spraakmakend. Hij zal tevens vertellen over de leidende principes van het bureau en hoe parametrisch ontwerpen hun werkwijze beïnvloed. Na afloop gaat stadsarchitect Willem Hein Schenk met hem in gesprek over het project en actuele ontwikkelingen in de architectuur.

Locatie: ABC Architectuurcentrum Haarlem, Groot Heiligland 47, 2011 EP Haarlem

Inloop vanaf 16.30 uur
Start om 17.00 uur
Borrel tussen 18.00 en 19.00 uur.

Elephant is in 2015 opgericht door Menno Kooistra en heeft als missie gezondere en duurzame leefomgevingen te realiseren. Het bureau is gevestigd in Amsterdam en sleepte onlangs nog de Gulden Feniks (Nationale Prijs voor Renovatie en Transformatie) in de wacht voor het project Voortuinen in Amsterdam.

Over Spraakmakend Haarlem
Spraakmakend Haarlem organiseert in de aanloop naar de uitreiking van de Lieven de Key Penning in november 2023 een reeks bijeenkomsten over de actuele ontwikkeling van architectuur in Haarlem. De bijeenkomsten vinden plaats in het ABC Architectuurcentrum en worden o.a. aangekondigd en van context voorzien op
www.spraakmakendhaarlem.nl

Spraakmakend Haarlem is een samenwerkingsverband van Atelier Stad en het ABC Architectuurcentrum Haarlem met als doel de ruimtelijke ontwikkelingen en de ruimtelijke kwaliteit van deze stad over het voetlicht te brengen aan de hand van presentaties, lezingen en gesprekken.