Expositie

In kader van de Haarlemse stripdagen toont het ABC werk van Eric J Coolen en van Jasper Rietman. Eric J Coolen laat zijn illustraties voor 'Willem van Heijthuijsen' zien van 19 mei t/m 10 juni. Rietman exposeert zijn bijzondere werk 'Exodus' tijdens de stripdagen van 25 mei t/m 4 juni. 
LET OP: Op zaterdagmiddag 26 mei zijn beide illustratoren van 1600 tot 1800 uur in het ABC aanwezig. Zij gaan dan onder meer in gesprek met Gabriel Verheggen, directeur ABC, over hun werkwijze en signeren de publicaties die zij recent hebben laten verschijnen.

Toegang € 3,00. Met de passe-partout uit het programmaboekje STRIPDAGEN zijn beide expo’s tijdens de Stripdagen gratis toegankelijk.

over Willem van Heijthuijsen van Eric J Coolen
Illustrator Eric J. Coolen toont een selectie tekeningen in verschillende stadia van uitvoering van zijn Willem van Heijthuijsen-project (scenario: Eva de Wit). De Haarlemse lakenkoopman Van Heijthuijsen werd tweemaal door Frans Hals geportretteerd en is naamgever van een pittoresk hofje.

over Exodus van Jasper Rietman
Illustrator en stripmaker Jasper Rietman maakte met Exodus een bijzonder project: een prachtig kijkboek op de grens van illustratie en strip, actualiteit en fictie. De kijker en lezer volgt een groep vluchtelingen vanuit een oorlogsgebied op weg naar hun eindbestemming. De pagina’s vormen samen een gigantische ononderbroken tekening van minstens 18 meter, die in het ABC in zijn geheel is te zien.