Stripdagen Haarlem: project Magor
Van boek naar beeld
Expositie

Traditiegetrouw is het ABC een van de locaties waar exposities te zien zijn die in het kader van de Haarlemse stripdagen worden georganiseerd.  Zo ook dit jaar. In het weekend van de stripdagen (31 mei t/m 2 juni) is in de Kunstgang van het ABC het experimentele werk te zien van Karin Giphart, Edith Eri Louw en Sabrina Kooijmans. Zij zijn de makers van een geheel nieuwe urban fantasy stripserie. De expositie geeft een inkijkje in de magische wereld van Magor, een stripbewerking van de bezielde romans van Edith Louw. 

Op zaterdagmiddag 1 juni wordt de expositie 'Project Magor - Van boek naar beeld' om 16.00 uur in het ABC feestelijk geopend en het stripboek gepresenteerd! 

Twintig jaar geleden waren Louws romans hun tijd ver vooruit, met sterke vrouwenrollen, queer karakters en spannende gebeurtenissen die maatschappelijke issues blootleggen. Vandaag de dag is haar werk volgens velen dan ook relevanter dan ooit. Karin Giphart droomde er al jaren van om deze boeken te verstrippen en om deze uiteindelijk te verfilmen. Nu is het zo ver: Sabrina Kooijmans heeft als eerste de woorden van Louw omgezet naar beeld.
In de tentoonstelling zal het maakproces centraal staan, van de eerste notities tot het eerste kunstwerk. Hoe zien de karakters, hun leefomgeving en de wereld er eigenlijk uit? Hoe verbeeld je gedachten en lange dialogen naar een getekende verhaal? Kortom: Hoe vertaalt een boek zich naar een graphic novel? 

De expositie zal ook in de zomermaanden in het ABC te zien zijn.