Initiatief van BNA kring Amsterdam-Kennemerland
Manifestatie

Op de vooravond van de landelijke Dag van de Architectuur 2011 wordt in Amsterdam, in en rond het auditorium van de Toren Overhoeks (voormalige Shell toren), een groot feest gehouden voor architecten en eenieder die affiniteit heeft met de architectenwereld van Amsterdam en de regio. Het evenement is geïnspireerd op het jaarlijkse Beaux Arts Ball van onze New Yorkse collega´s The Architectural League of New York.

Het 1e Amsterdamse Architectenbal is een duidelijk signaal: de Architectenwereld in de Amsterdamse regio bruist van leven en is klaar voor de toekomst. Door de veranderde tijd en de daarmee gepaard gaande ontwikkelingen in de samenleving zijn architecten namelijk op zoek gegaan naar nieuwe opgaven en een nieuwe manier van werken. Gedreven en volhardend, maar ook samen, open en creatief. Het credo is: "De architectenwereld in de regio Amsterdam is volop in beweging en dat willen we vieren!".
 
Het Amsterdams Architectenbal is een initiatief van de BNA kring Amsterdam-Kennemerland. Het feest wordt georganiseerd door Martijn de Potter (NWA Architecten), Chris van den Berk (MuldersvanderBerk), Dirk Jan van Wieringhen-Borski (bnb architecten) en Frederik Vermeesch (Rijnboutt) in samenwerking met DUSarchitects, Pudelskern, Jord den Hollander, Arcam en het ABC Architectuurcentrum Haarlem.
 
Voor meer informatie, route etc. en het kopen van entreetickets a 15 euro (BNA-leden 10 euro), zie de website: www.amsterdamsarchitectenbal.nl