Presentatie- en discussiebijeenkomst visie Omgevingsraad Schiphol
Lezing
16:00-18:30

Op maandagmiddag 27 mei vindt  in het ABC Architectuurcentrum Haarlem  van 16.00 tot 18.30 uur een bijeenkomst plaats onder de titel ‘Een Vlucht naar voren’. Op deze bijeenkomst wordt met de presentatie ‘Een vlucht naar voren’ ingegaan op welke mogelijkheden voor de toekomst van Schiphol worden gezien en welke kansen dat biedt voor Haarlem. Wethouder Robbert Berkhout zal hier vervolgens als een van de eersten op reageren.

locatie: ABC Architectuurcentrum Haarlem, Groot Heiligland 47 Haarlem
tijd: 16.00 – 18.30 uur
toegang: gratis

De visie van de Omgevingsraad en omwonenden is dat de grenzen van groei van Schiphol zijn bereikt en de banen verplaatst moeten worden  naar een aan te leggen schiereiland voor de kust van IJmuiden. Hierdoor zal de overlast voor de inwoners van onder meer Haarlem drastisch gereduceerd worden en ontstaan er ook voor deze stad nieuwe economische mogelijkheden en kansen voor het oplossen van ruimtelijke vraagstukken (woningbouwopgave, infrastructuur etc.).

Programma maandagmiddag 27 mei 2019
16.00 uur - inloop met koffie en thee
16.30 uur - presentatie ‘Een vlucht naar voren’ door Ronald Fukken (lid Kerngroep Luchtvaart Lange Termijn)
16.50 uur – eerste reacties van:
Robbert Berkhout (Wethouder gem. Haarlem met portefeuilles duurzaamheid, economie en mobiliteit); Wim Kleist (o.m. Kiesman omgevingsraad Schiphol (ORS) en Lid Adviesgroep Gezondheidsmonitor Schiphol)
17.05 uur - discussie met zaal o.l.v. Gabriël Verheggen (directeur ABC Architectuurcentrum Haarlem)
17.45 uur – afsluiting en borrel
18.30 uur – einde bijeenkomst