tips en meer architectuur vanaf de bank

Het ABC heeft een aantal leuke, interessante en informatieve architectuurtips bij elkaar gezocht. Architectuur vanuit je luie stoel met bijvoorbeeld een virtuele rondleiding of podcast.

Dakkas, Haarlem
De Dakkas. Foto: Lars van den Brink

De expositie van fotograaf Lars van den Brink in het ABC is uitgesteld. Maar nu vast een online preview, gepubliceerd in het NRC op 1 april.

 

Hoe bouw je een stad, wijk of buurt, waar iedereen zich thuis voelt? Pakhuis De Zwijger in Amsterdam nodigde een groep experts uit om te praten over de ziel van de stad. Kijk en luister naar deze discussie-avond, gehouden in oktober 2019. Duur: ca 2 uur.

100 jaar Bauhaus
 Foto: visitBerlin - Angela Kroell

Vorig jaar was het 100 jaar geleden dat Bauhaus werd opgericht. Op YouTube is de documentaire 100 Years of Bauhaus te zien. Duur: ca. 42 minuten.

 

stoeptegel ongesigneerdEn wat dacht je van podcasts? Daarmee hoef je de deur helemaal niet meer uit. Luister bijvoorbeeld eens naar OngesigneerdEen opvallende podcast over onopvallend design. Over het fietspad, de stoeptegel of het stedelijke urinoir. Zo heb je nog nooit over architectuur en design horen vertellen. 

Windoog van Sereh Mandia en Elsbeth Ronner is een podcast over architectuur. Ieder gebouw vertelt een verhaal. Een architectonisch manifest, een gestrande droom, een uitkomst van een toevallige samenloop van omstandigheden. Windoog gaat op zoek naar de feiten en ficties die besloten liggen in de hedendaagse architectuur.

De tuin in met Mien RuysIn 2017 verscheen de monografie Mien Ruys 1904-1999; zoeken naar de heldere lijn van Leo den Dulk. Voor het ABC was dit aanleiding om - met het boek als basis – een project te organiseren over werk en leven van deze bijzondere tuin- en landschapsarchitect. Ga je mee de tuin in? Twee collega-landschapsarchitecten vertellen hoe zij de ‘erfenis’ en het gedachtengoed van Mien Ruys in hun eigen werk hebben voortgezet.