Nationale Tuinontwerpdag op vrijdagmiddag 20 april in ABC
Manifestatie

De Nationale Tuinontwerpdag wordt op vrijdag 20 april 2012 voor de 13de  keer georganiseerd. In dat kader zijn op vrijdagmiddag 20 april van 13.00 tot 17.00 uur de tuin- en landschaparchitect Michiel Veldkamp en Silko van de Vliet, student Landschapsarchitectuur aan Hogeschool Van Hall Larenstein in het ABC aanwezig. Zij geven dan – uitsluitend op afspraak !! – gratis ruimtelijke adviezen op maat over hoe een tuin (beter) kan worden ingericht.

Aanmelden noodzakelijk: Aanmelding en inschrijving voor zo’n een gratis en vrijblijvend adviesgesprek is uitsluitend telefonisch mogelijk bij het ABC, telefoon: (023) 534 05 84. De gesprekstijd is steeds maximaal 20 minuten. Aangeraden wordt om naast een wensenlijstje ook een plattegrond en foto’s van de te bespreken tuin mee te nemen. Tijdens deze middag is er in het ABC tevens een presentatie met foto’s van - en informatie over - tuinontwerpen te zien. Voor meer informatie zie ook de website www.nvtl.nl.

 

achtergrondinformatie: Het is weer lente en de natuur komt langzaam tot leven. Mensen zetten hun ramen open en laten een frisse wind door het huis waaien. Ook de tuin vraagt aandacht. Weg met de troep en al die dorre bladeren: tijd voor iets nieuws. Veel mensen laten zich inspireren door de tuinprogramma’s op TV of de beelden die zij zien in de glossy tijdschriften. Men gaat enthousiast aan de slag maar toch valt het uiteindelijke resultaat vaak tegen.

 

Hoe moet het dan wel? En waar te beginnen? Hoe creëer je een goed ingerichte tuin waarvan je ’s zomers én ’s winters van kunt genieten. Een tuin die loskomt van de modieuze trends en langere tijd plezier geeft. Kortom: een tuin die bij je past. Antwoord op deze vraag krijgt u van de tuinarchitect die u tijdens de Nationale Tuinontwerpdag gratis informeert en adviseert.

 

Tijdens de adviesgesprekken zal de tuinarchitect voornamelijk ingaan op de ruimtelijke aspecten van de tuin en iets vertellen over hun specifieke werkwijze en aanpak. Zij zullen de ruimtelijke kwaliteiten van de omgeving verbinden met de wensen van de tuinbezitter. Het advies levert geen kant en klaar tuinontwerp op, maar wel een denkrichting of eerste schets voor verdere uitwerking.